Otvara se Studentski Poduzetnički Inkubator (SPI) za sve mlade poduzetnike Sveučilišta u Splitu

Autor: Marta Duić , 12. studeni 2015. u 22:01
Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda

Studentski Poduzetnički Inkubator osmišljen je nakon pet generacija uspješno održanih Poduzetničkih Akademija Ekonomskog fakulteta.

Ovaj mjesec se na Ekonomskom fakultetu u Splitu službeno otvara Studentski Poduzetnički Inkubator (SPI), namijenjen za sve proaktivne i poduzetne studente Sveučilišta u Splitu.

Osnovni cilj ovog poduzetničkog inkubatora jest promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti poduzetničkih pothvata mladih u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Od sada će se problemi velike nezaposlenosti mladih, neinformiranosti ili nemogućnosti samozapošljavanje mladih rješavati na jednom mjestu. Studentski Poduzetnički Inkubator osmišljen je nakon pet generacija uspješno održanih Poduzetničkih Akademija Ekonomskog fakulteta, šestotjednog programa za studente Sveučilišta koji kroz edukacije o poduzetništvu i praktičan rad na idejama uvodi mlade u poslovni svijet te ih uči kako napraviti uspješan poslovni plan.

Ekonomski fakultet u Splitu je inicirao ideju o Inkubatoru kako bi studenti kroz cijelu akademsku godinu imali priliku za razvoj svojih poslovnih modela, ne samo za vrijeme trajanja programa Poduzetničke Akademije. Kako kažu s Ekonomskog fakulteta u Splitu, ciljane skupine su im studenti i diplomanti, od kojih neki već imaju definirane vlastite poduzetničke ideje. Mladi će imati tehnički opremljen prostor za rad na Ekonomskom fakultetu u kojemu će moći razvijati svoje inovacije, te osim samostalnog rada imati priliku za dijeljenje ideja s drugim poduzetnim kolegama u Inkubatoru, kao i priliku rada u timovima na konkretnim idejama svojih kolega.

Osim samog prostora za razvoj ideja, SPI će studentima kroz različite edukacije i radionice pružiti uvid u proces realiziranja poduzetničke ideje te pomoći u područjima marketinga, financija i upravljanja. Inače, Studentski Poduzetnički Inkubator je projekt koji je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., sa 288.048 kuna, a sredstva su ponajviše namijenjena za izradu virtualne poduzetničke platforme koja će studentima služiti kako glavni resurs u njihovom radu u sklopu SPI-a. Ukupna vrijednost projekta iznosi 302.450 kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close