Osijek poduzetnicima osigurao 4,5 mil. kuna

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2022. u 21:59
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Veseli nas što je odaziv velik, što znači i da se gospodarstvo probudilo u našem gradu.

Grad Osijek partner je svojim poduzetnicima. U svrhu jačanja njihove konkurentnosti osigurali smo četiri i pol milijuna kuna bespovratnih potpora za mikro, male i srednje poduzetnike. Veseli nas što je odaziv velik, što znači i da se gospodarstvo probudilo u našem gradu.

U prva dva dana zaprimili smo više od 70 prijava. Javni poziv bit će otvoren do iskorištenja sredstava (ili najkasnije do 30. rujna). Želimo poslati poruku da nam je svaki gospodarski subjekt, neovisno o veličini, važan”, poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

U sklopu javnog poziva ponuđen je set mjera, kao što je mjera namijenjena poduzetnicima početnicima, zatim mjere za nabavu strojeva i opreme za unapređenje poslovanja, nabavu informatičke opreme, najam i kupovinu softvera, nastupe na sajmovima, stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika, izradu prijava na natječaje fondova Europske unije, digitalizaciju poslovanja i druge.

Prijaviteljima je dostupna i Info točka gdje mogu dobiti informacije i pomoć o načinu prijave, a savjet i pomoć putem Info točke mogu dobiti slanjem upita na e-mail: potpore@osijek.hr. Tekst javnog poziva, s uvjetima i potrebnom dokumentacijom, objavljen je na www.osijek.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close