Odobrili subvencionirane kamate

Autor: Marija Brnić , 25. srpanj 2019. u 22:00
Ministar gospodarstva Darko Horvat/Josip Regović/PIXSELL

Iznos od 51,7 milijuna kuna na razdoblje od 2020. do 2030. godine.

Na sjednici u Čakovcu Vlada je odobrila Ministarstvu gospodarstva preuzimanje obveza za subvencioniranje kamata na poduzetničke kredite malim poduzetnicima u iznosu od 51,7 milijuna kuna na razdoblje od 2020. do 2030.

No, riječ je o nastavku provođenja ranije odluke, koja je donesena još u rujnu 2014., a kojom je bilo predviđeno da se za tu namjenu osigura na proračunskim stavkama ukupno 180,6 milijuna kuna kojima bi se kamate poduzetnicima pokrivale u desetgodišnjem razdoblju od 2015. do 2025. 

Tim programom pokrivane su kamate za kredite iz više programa, a prema riječima ministra financija Zdravka Marića do veljače ove godine za ovu potporu poduzetnicima isplaćeno je ukupno 109,6 milijuna kuna.

U državnom proračunu ta stavka predviđena za ovu godinu iznosi nešto više od 19 milijuna kuna, pa je od prvotno predviđenog iznosa preostalo za "potrošiti" spomenutih 51,7 milijuna kuna. 

Jučerašnjom odlukom planirano je, pak, da se taj fond iskoristi u novom, desetgodišnjem roku, i to najvećim dijelom u prve dvije godine u kojma bi se "posušile" kamate s oko polovice tog preostalog iznosa, odnosno 27 milijuna kuna. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Na sjednici u Cakovcu? Tamo gdje je otvorena prva ekspozitura stupidne agencije Hamag Bicro? Tamo gdje spomenuta mizerija od agencije daje jamstva propalim peradarskim farmama stranackih kolega?
Sve je to zasluga ex-pitomva JNA na slici gore

New Report

Close