Novo ruho Naftalana već u proljeće 2019.

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2018. u 21:59
Župan Stjepan Kožić u obilasku radova

Zagrebačka županija.

Radovi na dogradnji Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gardu odvijaju se planiranom dinamikom, a završetak gotovo 50 milijuna kuna vrijedne investicije očekuje se već u proljeće 2019. godine.

"Priroda nam je podarila nalazište naftalana, derivata nafte čija su ljekovita svojstva u liječenju kožnih i upalnih reumatskih bolesti prepoznali već brojni gosti iz cijelog svijeta. S obzirom da nalazište naftalana postoji, uz Ivanić-Grad još samo u Azerbajdžanu, to nam je iznimna prilika da Zagrebačku županiju pozicioniramo na lječilišnoj karti svijeta i postanemo prepoznatljivo odredište zdravstvenog turizma", rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Investicija obuhvaća izgradnju vanjskog bazena, dogradnju postojećeg dijela bolnice u sklopu kojeg se grade tri unutarnja bazena, teretana, fitness centar, dvorana sa 190 sjedećih mjesta, dvorana za medicinsku gimnastiku te bolnička kuhinja.

"Budući da zdravstveni turizam i specijalne bolnice nisu obuhvaćeni Operativnim programom 'Konkurentnost i kohezija', ova će se investicija realizirati najvećim dijelom kreditnim zaduženjem Naftalana, dijelom vlastitim novcem, dok će županija sudjelovati s 10 mil. kuna", ističe Kožić.

Komentirajte prvi

New Report

Close