Novi projekti i izazovi za Udrugu Kamensko

Autor: Marta Duić , 22. rujan 2015. u 14:12
Maja Ašperger, Mirjana Džajo i Đurđa Grozaj iz Udruge Kamensko

Osam zaposlenica uključuje se u brojne poslovne projekte i bore se za svoje mjesto u modnoj industriji.

Ni pet godina nakon štrajka radnica Kamenskog, osam stalnih zaposlenica i jedna mlada dizajnerica na stručnom usavršavanju radom u Udruzi Kamensko, ne prestaju pisati pozitivne priče hrvatskog dizajna i modne industrije.

Posljednja takva predstavljena je prošlog tjedna kada je Beck's na a izložbi u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar predstavio seriju Borša ruksaka proizvedenih u Hrvatskoj – Beck's #UrbanEdition, nastalu u suradnji s Damirom Urbanom, kreativnim dvojcem koji stoji iza branda Borša by Mala radnja dizajna te Udrugom Kamensko. Članice Udruge izradile su 300 trakica u raznim bojama sa stihovima Urbanove pjesme napisane posebno za ovaj projekt koje su pričvršćene na ruksacima, a mogu se nositi i kao narukvice.

 

300narukvica

za Borša ruksake izradila je Udruga Kamensko

"Svaki projekt s mladima radimo sa zadovoljstvom. Kad se više umova nađe uspjeh je zagarantiran, pogotovo ako je u pitanju hrvatska ideja", poručila je Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge Kamensko. Osim ovog projekta, Udruga Kamensko sudjelovala je na Dreft Fashion weeku izrađujući crvene šalove s porukom "Život nije ravna crta", s Vinkom Filipićem surađuju na projektu za lanac drogerija Bipa, u svibnju su u suradnji s četiri mlade dizajnerice održale reviju povodom 15.godina Vrta Perunika.

Trenutno se bave izrađivanjem nosiljki za djecu izbjeglica, a Grozaj nam je otkrila da sa stručnim timom rade na patentu koji će kada ga finaliziraju biti prepoznatljiv hrvatski brend. Otkrila je i kako u prosincu planiraju "glazbenu modnu reviju" u kojoj će sudjelovati zborovi i klape koje su obukle. "Iako su to sve sitni koraci, nama su veliki. Izgradile smo posao tako da ljudi imaju povjerenje u nas. Treba samo prihvatiti izazov i krenuti˝, zaključila je Grozaj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close