‘Nevjerojatni’ su Muzej mamurluka, Bio Otisak, teambuildinzi….

Autor: Lucija Špiljak , 18. srpanj 2021. u 10:04
Biljkoborci ime je brenda iza kojeg stoji tvrtka Opet njih 2/PD

Natječaj je bio otvoren do 31. svibnja, a vodeća petorka odabran je nakon dva kruga selekcije, među 81 prijavljenim poduzećem.

Čakovečka ACT Grupa ove je godine u suradnji s Raiffeisenbank Hrvatska pokrenula projekt Nevjerojatni, platformu i program podrške namijenjen mladim hrvatskim poduzetnicima, točnije osnivačima ili direktorima mlađim od 36 godina, koji upravljaju malim ili srednjim tvrtkama koje na tržištu postoje minimalno godinu dana.

Težak izbor

Natječaj je bio otvoren do 31. svibnja, a Grupa je u četvrtak objavila rezultate – nakon dva kruga selekcije, među 81 prijavljenim poduzećem iz 38 mjesta diljem Hrvatske odabrano je prvih pet koji ulaze u program Nevjerojatni – Enchant2, Hangover Happenings, Opet Njih 2, Proditus i Terrible Creations.

Njih će mentorirati stručnjaci iz ACT Grupe i Raiffeisenbank Hrvatska. Program traje do kraja godine, a svi odabrani timovi dobit će vaučer u vrijednosti 5000 eura.

“Od 23 finalista s kojima su obavljeni razgovori tijekom drugog selekcijskog kruga bilo je iznimno teško odabrati dobitnike pošto su svi ti poduzetnici i poduzetnice uistinu nevjerojatni”, rekla je Ana Brigović, voditeljica poslovnog razvoja ACT Grupe.

23

finalista ušlo je u drugi krug selekcije prije konačnog odabira

Tvrtka Enchant2 iz Zagreba predstavlja brend Bio Otisak – ekološki proizvodi za vrt kojima se povećava produktivnost i potiče rast biljaka. Hangover Happenings odnosi se na Muzej mamurluka koji posjetitelje vodi kroz ludi provod, ali i osvještava o štetnim posljedicama i utjecaju alkohola na osobu i društvo.

Tvrtka Opet Njih 2 iza sebe ima brend Biljkoborci – biljke u čašici, jestive ili ukrasne, kao simpatičan poklon za bližnje ili poslovne partnere.

Zatim solinska tvrtka Proditus koja je specijalizirana za elektro inženjering, od unutarnje do vanjske rasvjete, održivih izvora energije, ili punionica za električne automobile, dok zagrebačka tvrtka Terrible Creations osmišljava jedinstvene teambuildinge koji se baziraju na ‘role playingu’.

U ACT Grupi ideja o ovom projektu “kuhala se” neko vrijeme, a s realizacijom su krenuli krajem 2020. kako bi pružili vidljivost dobrim poduzetničkim pričama i povećali uvažavanje mladih poduzetnika.

Inspirativne priče

“U ACT Grupi radimo na direktnoj podršci poduzetnicima više od pet godina i poželjeli smo da i drugi čuju te inspirativne priče koje mi slušamo svakodnevno, o ljudima diljem Hrvatske koji svojom ustrajnošću, optimizmom i marljivim radom stvaraju dobro – od zapošljavanja, do dobra za zajednicu, ali i inovacija i ostalih pokretača razvoja ekonomije”, rekla je nedavno Brigović u razgovoru za Poslovni dnevnik.

Grupa kontinuirano pruža podršku poduzetnicima kroz različite godišnje programe.

U provedbi je njihov dugogodišnji program Pokreni nešto svoje gdje je Albert Gajšak bio jedan od dobitnika potpore. Tu je i program Erasmus za poduzetnike početnike kroz koji omogućavaju suradnju, razmjenu znanja i poslovno povezivanje s drugim europskim zemljama.

Nedavno su završili s provedbom Programa brzog odgovora i oporavka za pomoć mikro-poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo COVID-19 pandemijom, u sklopu čega su razvili i na besplatno i otvoreno korištenje svim poduzetnicima ponudili svoj repozitorij znanja, savjeta i alata za poboljšanje poslovanja putem www.podrska-poduzetnicima.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close