Nemojte razmišljati o osnivanju poduzeća, zaista to učinite

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2012. u 16:56
Ilustracija / SXC

Koliko ste samo puta dobili ideju za neki proizvod ili uslugu, pa ste onda vidjeli nekog drugog kako vašu ideju pretvara u stvarnost?

Zagrebačka škola ekonomije i managementa, vodeća poslovna škola u Hrvatskoj prema rangiranju Eduniversala, organizira drugi po redu Startup Weekend Zagreb. Ovo je hrvatska inačica svjetskog događaja, u kojem potencijalni poduzetnici razvijaju svoje poslovne ideje uz pomoć stručnih mentora. Svakoj osobi, barem u jednom trenutku, na pamet padne neke poslovna ideja. „Kladim se, mogao bi ovo napraviti bolje!“, govorili smo si. „Zašto se nitko do sada nije ovoga sjetio?“ pitali smo se kada smo osmislili neki sjajni novi proizvod ili uslugu. No, prečesto ove zamisli ostanu samo zamisli.

Koliko ste samo puta dobili ideju za neki proizvod ili uslugu, pa ste onda vidjeli nekog drugog kako vašu ideju pretvara u stvarnost. „Hm, moje ideje možda nisu tako blesave“, možda ste si pomislili. Ipak, ukoliko ne djelujete sada, uvijek će netko drugi koristiti poslovnu ideju koje ste se vi dosjetili ranije. Vrijeme je za promijeniti. Kako? Jednostavno, posjetite Startup Weekend Zagreb, hrvatsku inačicu svjetskog fenomena koji se održao u preko 90 zemalja diljem svijeta.  Tragom iznimno uspješnog prvijenca u Zagrebu, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, najbolja hrvatska poslovna škola po rangiranju Eduniversala, organizira i drugi događaj, koji će se održati 16. studenog ove godine.

U natjecanju poslovnih planova, vi ćete razvijati poslovnu ideju i njenu primjenu s drugim članovima vaše ekipe. Na samom kraju događaja, naš će žiri poslovnih stručnjaka i poduzetnika odabrati najbolje poslovne planove Glavna nagrada je medijska kampanja, zahvaljujući glavnom medijskom sponzoru, Večernjem listu. Zamislite, postoji li bolji način na kojem možete započeti svoj poslovni poduhvat, od velike medijske kampanje u vodećoj hrvatskoj dnevnoj novini? Postoji još cijeli niz bogati nagrada za najbolje planove, koje ćemo otkrivati u narednim tjednima.

Čak i ako ne osvojite nagradu, iz Startup Weekenda Zagreb ćete izaći s poslovnim planom koji je spreman za primjenu, sa kontaktima s kojima možete surađivati dugo nakon Startup Weekenda, i sa vještinama i znanjima koja su potrebna za pokretanje poduzeća. Velika većina sudionika Startup Weekenda diljem svijeta nastavlja raditi na poslovnim idejama s prijateljima koje su upoznali baš na tom događaju. Zato, nemojte više dopuštati drugima da primjenjuju poslovne ideje kojih ste se vi prvi dosjetili. Vrijeme je za akciju, prijavite se za Startup Weekend Zagreb još danas, na zagreb.startupweekend.org!

Komentirajte prvi

New Report

Close