Najmlađe uče postulatima održivog razvoja

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 14. studeni 2017. u 22:00
Podizanje eko zastave

Ecotrophelia je projekt čijoj realizaciji je HiPP dao doprinos, a temelji se na natjecanju studentskih timova u kreiranju eko i inovativnih prehrambenih proizvoda.

Za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju, u kategoriji srednje velikih poduzeća, za 2016. nagrađen je i HiPP Croatia.

Rezultat je to činjenice da je održivi razvoj u vidu brige za okoliš i ulaganja u društvo i ekonomiju već 60 godina dio njihove poslovne filozofije, komentirali su iz te kompanije. "Budući da su HiPP proizvodi namijenjeni djeci, posebno smo posvećeni toj skupini, kako kroz donacije i sponzorstva, tako i kroz edukacije i praktičnu primjenu znanja, koji su dio našeg programa održivog razvoja. Ponosni smo na suradnju s dječjim vrtićima, školama, visokim učilištima.

Ona raje već godinama pa je tako  kroz našu tvrtku prošao velik broj učenika, studenata, profesora, a s ciljem upoznavanja s poslovnom filozofijom i načinom rada", istaknula je Martina Novosel-Vidnić iz HiPP-ova odjela za upravljanje kvalitetom i poticanje održivog razvoja.  Konkretno, među najvažnijim ciljevima navode zaštitu okoliša, pa je tako tvrtka HiPP Croatia s dječjim vrtićem Bubamara iz Gline sudjeluje na međunarodnom projektu ekoškole. Zahtjev da se dijete od najranije dobi uči odgovornom ponašanju moguće je provesti ako odrasli u ulozi djetetova modela imaju razvijenu svijest o održivom razvoju, očuvanju okoliša i odgovornom ponašanju prema prirodnim resursima.

 

Novosel-Vidnić

Održiv razvoj za HiPP nije kratkotrajni pomodni hir, već prioritet.

Kao kumovi na projektu Međunarodne Eko škole obećali smo biti model koji će im pomagati na njihovom putu ka održivom razvoju. Zajedno smo proslavili dobivanje statusa i podizanje Zelene zastave", pojasnila je Novosel – Vidnić.  Također, u suradnji s istim vrtićem te SOS Dječjim selom Hrvatska, u 2016. je realiziran projekt Glina za 5. Osnovna škola Glina i Dječji vrtić Bubamara iskazali su, naime, potrebu za radom defektologa, psihologa, socijalnog radnika i logopeda, pa je rješenje pronađeno u suradnji s mobilnim timovima SOS Dječjeg sela Lekenik koje je osiguralo dolazak stručnjaka iz traženih područja. HiPP je donirao sredstva za nabavu opreme i materijala za rad, a dječji vrtić prostor. 

Ecotrophelia je naziv još jednog projekta čijoj realizaciji je HiPP dao svoj doprinos, a temelji se na nacionalnom natjecanju studentskih timova u kreiranju eko – inovativnih prehrambenih proizvoda. Natjecanje podrazumijeva poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, zatim pripremu i prezentaciju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promociju na nacionalnom, ali i europskom tržištu.

HiPP posjećuju studenti zainteresirani za proizvodnu tehnologiju koju u kompaniji koriste. U HiPP-u ističu i da su posebno ponosni kada učenici koji su ih tijekom svog školovanja posjetili postanu njihovi zaposlenici i dio tima."Održivi razvoj za HiPP nije kratkotrajni pomodni hir i za nas je održivi razvoj prioritet", poručila je na kraju Novosel-Vidnić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close