Najbolji financijski rejting ima osječki softveraš Mono

Autor: Suzana Varošanec , 31. kolovoz 2021. u 22:00
Žarko Gajić, suvlasnik tvrtke Mono /DUBRAVKA PETRIĆ/PIXSELL

Mono je godinama jedan od tržišnih lidera na području softvera za eCTD, standarda koji se koristi u farmaceutskoj industriji kod podnošenja informacija regulatornim agencijama.

Sveukupni pobjednik i dobitnik Zlatne bilance Financijske agencije za najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2020. je osječka tvrtka Mono, ujedno dobitnik Zlatne bilance za najbolju tvrtku u kategoriji informacije i komunikacije.

Mono je godinama jedan od tržišnih lidera na području softvera za eCTD, standarda koji se koristi u farmaceutskoj industriji kod podnošenja informacija regulatornim agencijama. U 2020. su ostvarili 39,6 mil. kn prihoda, dok je dobit nakon oporezivanja 18,8 mil. kn te čini 47% prihoda.

Ove jeseni planiraju useliti u novu poslovnu zgradu u Osijeku, a prema Upravi Mono je ”snažna tvrtka za razvoj kompleksnih softverskih sustava s naglaskom na vlastite proizvode koji koriste napredne tehnologije”.

Najuspješniji dugovječni poduzetnik u 2020. je zagrebačka Spectra Media, dok je najuspješniji novi poduzetnik Sedam arhitektura iz Zagreba.

Prvo plinarsko društvo najuspješniji je poduzetnik po ukupnom prihodu u 2020., Zagrebačka banka najuspješnija banka, a Rimac Automobili najbrže rastuća tvrtka u 2020. Po djelatnostima dalje PPK Valpovo dobitnik je Zlatne bilance za 2020. u djelatnosti poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo, Radlovac iz Orahovice u rudarstvu i vađenju, HS Produkt iz Karlovca u prerađivačkoj industriji, HEP je dobitnik za opskrbu električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija, zagrebačka Spectra Media za opskrbu vodom; uklanjanje otpadnih voda, gospodarenje otpadom te sanacije okoliša, velikogorički Lapor za građevinarstvo.

Za trgovinu na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala dobitnik je zagrebački Peek&Cloppenburg, za prijevoz i skladištenje riječka Jadranska vrata, za pružanje smještaja te pripremu i usluživanje hrane Globalna hrana Zagreb (vodi restorane McDonald’s) i za stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti Bina Istra Upravljanje i održavanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close