Najbolje u svijetu po omjeru cijene i kvalitete

Autor: Sergej Novosel Vučković , 14. travanj 2021. u 07:03
Hyperbola RIS ocijenjenja najboljim pivom po odnosu plaćenog i dobivenog/PD

Tri srebra za tri stila i zlato za crno gusto pivo koje se radi sezonski. Ove godine iz Čakovca napokon idu u izvoz.

Međimurska pivovara Lepi Dečki iz Čakovca na svojem se debitantskom nastupu na 4. London Beer Competitionu, natjecanju pivovara iz cijelog svijeta, okitila s pregršt medalja – u konkurenciji više od tisuću piva osvojili su jednu zlatnu i tri srebrne medalje, te posebnu nagradu Najbolje pivo 2021. po cijeni/kvaliteti.

Odličan rezultat za tvrtku koja je u pivarstvo ušla prije kojih 5 godina i dosad postala jedna od najboljih proizvođača craft piva u Hrvatskoj.

“Smatrali smo da nismo još bili spremni na ovakvo natjecanje pa je ovo jedan od ljepših trenutaka. Nagrade nam znače puno, svako priznanje, pohvala u ovakvo doba su i motivacija.

Lani nitko nije mogao ni sanjati, no pregrupirali smo se, pozicionirali i krenuli hrabro u 2021.”, kaže nam Krešimir Biškup, jedan od Lepih Dečki, objašnjavajući nam koja su piva kako odlikovana.

“Čakovečko i Međimursko, pilsner i lager, dobila su srebrne medalje, treće pivo sa srebrom je Regoč, imperial indian pale ale (IPA) stil. Četvrto i najbolje po ocjenama je Hyperbola, dobilo je zlatnu medalju. To je stil RIS, russian imperial stout, crno pivo, snažnih nota kave, čokolade i začina”, ističe on.

Hyperbola im je priskrbila i dodatno priznanje, koje će osobito dobro ‘sjesti’ potrošačima – gusto i bogato okusima ocijenjeno je kao najbolje pivo u omjeru kvalitete i cijene na cijelom natjecanju.

Dosad su ga radili dvaput, lani i preklani, pune samo u boce od 0,33 l, od ove godine i u limenke (većinu piva imaju u zapremini od pola litre), jer smatraju da je metalno pakiranje najbolje za kvalitetu i svježinu proizvoda. Ovog trofejnog piva skuhat će 2000 litara po kuhanju, dva-tri puta ove godine.

Budući da su lani u Čakovcu otvorili veći pogon, kapaciteta 60.000 l godišnje, njih osmero zaposlenih za ovo ljeto ima velike planove.

“Htjeli bismo otvoriti ljetnu terasu puba, s mnogo događaja, pravi pivski vrt europskog stila. A nadamo se da 2021. neće biti ni slična 2020., zasad izgleda dobro, imamo pozitivne trendove, čak i najave prvih većih izvoza”, kažu iz Čakovca.

Izlazak na inozemna tržišta planiraju još od ožujka lani, kad su trebali starati. Po cijeloj se Hrvatskoj sve radije piju. Medalje iz Londona sad su im i potvrda afrimacija vrijednosti.

“I distributeri drugačije gledaju čim stigne međunarodna potvrda kvalitete. Medalje i prosebno priznanje dobar su put”, kaže Biškup.

Komentirajte prvi

New Report

Close