Nagrade potvrdile status lidera društvene odgovornosti

Autor: Poslovni dnevnik , 17. studeni 2016. u 21:59
Predsjednica Uprave Ericssona NT Gordana Kovačević/B. Ščitar/PIXSELL

Strategijom poslovanja načela DOP-a ugrađena su u sve segmente rada.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla osvojila je ove godine Veliku nagradu dobre prakse društveno odgovornog poslovanja, koje dodjeljuje Hrvatska udruga poslodavaca, za najbolju primjenu načela DOP-a u poslovanju. Nagradu, koju je uručila predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, primila je predsjednica Uprave Ericssona NT Gordana Kovačević.

Tom prilikom predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je da je posebno važno u današnje vrijeme zauzeti se za pitanja gospodarske, socijalne i razvojne politike te da je nužno osigurati razvoj dobre poslovne klime i omogućiti društveno odgovorno poslovanje. Gordana Kovačević naglasila je da se uspjeh Ericssona NT temelji na jasno razrađenoj strategiji poslovanja i činjenici da su načela DOP-a ugradili u sve segmente rada. "Naša najveća odgovornost da upravo svojim odgovornim poslovanjem, razmjenom znanja o novim tehnologijama, poslovnim modelima, svjetskim standardima i suvremenim načinima rada kvalitetno doprinesemo pozitivnim promjenama u našem društvu", kaže Kovačević.

Pojašnjava da to uključuje ekonomsku održivost, radnu okolinu, tržišne odnose, zaštitu okoliša te odnose sa zajednicom. Kovačević posebno ističe da su kao regionalni ICT lider i ove godine učinili dodatni napor kako bi ICT tehnologijama i znanjem što kvalitetnije doprinijeli razvoju umreženog društva kroz pozitivan utjecaj na ljude, poslovanje i okoliš.

"Naša inovativna rješenja u područjima industrije, državne uprave, prometa i zdravstvene skrbi snažno pridonose rastu i razvoju gospodarstva i društva te unaprjeđuju kvalitetu života te standard ljudi", kaže Kovačević. Dodaje da su pozvali i svoje zaposlenike da sami predlože društveno korisne aktivnosti u kojima bi sudjelovali. Kao rezultat realizirali su projekte bojanje tribina na školskom igralištu IX. Gimnazije, radionice Ericsson NT-ovih stručnjaka na temu "Umreženo društvo i mi" za učenike prvih razreda IX gimnazije, prijenos znanja o mobilnim mrežama za učenike OŠ Voltino, uređenje bolničkog prostora i donacija igračaka i tableta za pacijente u Dječjoj bolnici Srebrnjak, zatim uređenje okoliša, druženje i radionice o upotrebi računala sa štićenicima doma za starije u Selnici i u Zagrebu pa donacija hrane koju su zaposlenici prikupili za korisnike pučke kuhinje Svetog Josipa u Zagrebu te donacija namještaja i uređenje prostora u OŠ Augusta Šenoe u Zagrebu.

Usto, u Ericsson NT-u navode i realizaciju Dana otvorenih vrata kompanije gdje je više od 700 učenika i studenata organizirano posjetilo kompaniju te na sustavan način naučili što je važno te kako sebe i okruženje pripremiti za umreženo društvo budućnosti. Dobra DOP praksa Ericssona NT utjecala je i matičnu kompaniju Ericsson. "S integriranim izvještavanjem, koji uključuje opće, društveno i financijsko izvještavanje, krenuli smo prije petnaestak godina, a takvo, integrirano izvještavanje Ericssona NT odlično je prihvaćeno od svih naših interesnih skupina pa i u korporaciji Ericsson", zaključuje Kovačević. 

Komentirajte prvi

New Report

Close