Novo rješenje za male i mikro poduzetnike: Raste broj korisnika, ali i zaposlenika

Autor: Lucija Špiljak , 04. rujan 2020. u 15:09
Direktor Exevija Edi Budimlić otkriva da rade na inovaciji pametnih prometnih znakova/GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL

Dugoročni projekt je prilika da digitaliziraju poslovanje, poručuju autori platforme iz tvrtke Exevio.

Riječka IT tvrtka Exevio predstavila je novo digitalno rješenje za mikro i male poduzetnike – web platformu Paleta.hr na kojoj mogu otvoriti svoju trgovinu i tako plasirati svoje proizvode na tržište.

Servis je, tvrde, jednostavan za upotrebu, praktičan i cijene su prihvatljive, s time da se prvih 14 dana platforma može koristiti besplatno.

S direktorom tvrtke Exevio, Edijem Budimilićem, razgovarali smo o platformi i potrebi poduzetnika za digitalnim rješenjem. Na razvoj platforme tvrtku su potaknuli upravo upiti klijenata o razvijanju custom web rješenja.

Praktično i za OPG-ove, kućne radinosti…

“Napravili smo platformu kako bi se poduzetnicima što prije pomoglo i kako bi se pronašao način da njihovi proizvodi i usluge dođu do potencijalnih kupaca. Ovakav oblik usluge je brže i bolje rješenje, korisno obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te vlasnicima kućnih radinosti, što naravno ne isključuje i druge vrste poduzetnika. Sastavili smo tim koji je bio isključivo zadužen za razvoj platforme te smo nakon mjesec dana ‘turbo’ rada stvorili minimalnu radnu verziju, nakon čega smo nastavili rad na platformi koju planiramo i dalje razvijati u skladu s trendovima u IT industriji”, objašnjava nam direktor.

Kaže i da broj korisnika Paleta.hr raste te da je veći od njihovih početnih očekivanja. Ovo je, kaže, dugoročni projekt koji predstavlja priliku za poduzetnike da digitaliziraju svoje poslovanje. Prednost platforme je, dodaje Budimilić, to što neće zastarjeti.

“Konstantno radimo na njoj i samim time će njezin dizajn i funkcionalnosti pratiti trendove industrije i potrebe naših korisnika”, kaže direktor. Smatra da je sreća u nesreći to što je korona utjecala na ubrzani napredak digitalizacije u državnom i privatnom sektoru.

6,5

milijuna kuna dobili za projekt centra kompetencija za pametne gradove

Exevio je, inače, mlada tvrtka osnovana 2013. godine koja, između ostalog, razvija korporativna web rješenja i mobilne aplikacije, nude uslugu izrade igara koja uključuje stvaranje ideje, koncepta i dizajna, do testiranja, puštanja u rad i plasiranja na tržište, zatim usluge detaljne QA (Quality Assurance) analize mobilnih i web rješenja, te izradu platforme programa vjernosti prilagođenih svim vrstama poslovanja. Iza sebe, ali i u tijeku, također imaju nekoliko značajnih projekata.

“Jedan od primjera projekata koji nas promiče kao firmu koja se bavi inovacijama je rad na projektu CEKOM – Centar kompetencija za pametne gradove koji je dio Inovacijske infrastrukture Republike Hrvatske i jedan je od instrumenata za jačanje inovacijskoga lanca vrijednosti i poticanja inovativnosti poslovnog sektora te njegovog povezivanja za znanstveno istraživačkim institucijama.

Sam projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima EU iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a od ukupnog iznosa sredstava mi smo kao firma dobili sufinanciranje u iznosu od 6,5 milijuna kuna.

Trenutačno radimo na inovaciji u koju iznimno vjerujemo, a to su pametni prometni znakovi koji će unaprijediti i modernizirati upravljanje prometom i transportom na svjetskom tržištu, a sve kreće upravo iz Rijeke kao smart city (pametni grad) rješenja”, najavio je Budimilić.

Doprinos turizmu Kvarnera

Navedeni projekt okuplja 20 partnera, poput Hrvatskog telekoma i Ericssona Nikola Tesla, Sveučilišta u Rijeci i drugih, uz čiju suradnju razvijaju razna rješenja za pametne gradove.

No, u Exeviju se istovremeno fokusiraju i na vlastita rješenja za pametne gradove, što znači da žele postići da svaki grad u Hrvatskoj, ali i gradovi na globalnoj razini, mogu brže i jeftinije dobiti vlastito rješenje u obliku mobilne aplikacije za svoje stanovnike.

“Surađivali smo i s većim domaćim kompanijama za koje smo napravili loyalty rješenja. Jedan od primjera je JGL+ loyalty program koji smo razvijali za Jadran galenski laboratorij. Radili smo i razne projekte za državne firme kroz natječaje, javne nabave, razna rješenja koja su pomogla javnoj upravi i samoupravi unaprijediti određene procese, između ostalih i mobilnu aplikaciju za Hrvatsku Lutriju.

Ostvarujemo bogatu suradnju i s našom Primorsko-goranskom županijom iz koje bismo istaknuli projekt poput ArTVision+, kulturnu platforma za povezivanje organizatora događaja, umjetnika i publike. Za Turističku zajednicu Kvarnera napravili smo rješenje za koje vjerujemo da će povećati kvalitetu doživljaja Kvarnera kao destinacije za sve domaće i strane turiste”, navodi direktor.

U tvrtki je trenutačno više od 30 zaposlenih, ali taj broj, kaže Budimilić, kontinuirano raste. Pandemija je utjecala i na njihovo poslovanje tako da su brojni njihovi projekti odgođeni ili obustavljeni, no zato, kaže Budimilić, imaju vlastite projekte na kojima aktivno rade, uz stabilnu provedbu EU projekata.

Komentirajte prvi

New Report

Close