Na MBA programu u Hrvatskoj i dalje predaju stručnjaci iz Amerike i Europe

Autor: Promo , 27. listopad 2020. u 22:00
Maja Martinović, prodekanica diplomskog MBA studija na ZŠEM-u

Više od 80 posto predavača na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa steklo je doktorat na prestižnim sveučilištima u svijetu.

Pitali smo dr.sc. Maju Martinović, prodekanicu diplomskog MBA studija, što je MBA program i koliko je teško pripremiti studente za snalaženje u nepredvidljivim okolnostima poput koronakrize.

“ZŠEM-ov MBA program sastoji se od više koncentracija čiji se sadržaji međusobno isprepliću i nadopunjuju, pružajući studentima temeljit uvid u teorijska i praktična znanja i vještine određenog područja interesa.

Živimo u svijetu brzih promjena uzrokovanih globalizacijom i novim tehnologijama, a upravo zato važni ishodi učenja našeg MBA programa su naučiti studente kritički i analitički razmišljati, naučiti društveno, kulturološki i ekonomski prilagođavati se brzim promjenama u globalizaciji, koristiti nove tehnologije te imati sposobnost primjene stečenog znanja čak i u nepoznatim i neizvjesnim okolnostima.

MBA kolegije predaju stručnjaci za određena područja, vrhunski teoretičari, praktičari, menadžeri i savjetnici koji imaju domaće i međunarodno iskustvo,  a više od 80% predavača steklo je doktorat znanosti na prestižnim sveučilištima u svijetu.

Ovakav izbor predavača omogućuje studentima da naučenu teoriju testiraju u praksi još tijekom nastave. U nastavi se često koriste kompjutorske simulacije poput MarkStrata i Capstonea, a gotovo na svim kolegijima studenti rješavaju studije poslovnih slučajeva.

Kompjutorske simulacije se svakako odvijaju online, stoga online nastavu vrhunske kvalitete izvodimo bez ikakvih poteškoća. U program je uključen velik broj stranih predavača koji inače putuju u Zagreb, a sada kada je nastava hibridna (online i offline predavanja), fleksibilniji smo i strane predavače još češće možemo uključiti u nastavu.

Primjerice dr.sc. John Branch, predaje kolegij International marketing, a na ZOOM predavanja u Zagrebu spaja se s University of Michigan, Ross Business School. Kroz cijeli kolegij studenti su u ulozi problem solvera te kroz brojne realne poslovne slučajeve analiziraju i predlažu rješenja za hrvatske i strane tvrtke. Razvijaju strategiju širenja za hrvatske tvrtke na nova tržišta u međunarodnom okruženju.

Dr.sc. Dominik Mahr, profesor digitalnih inovacija i marketinga s Maastricht Sveučilišta u Nizozemskoj na ZŠEM-ovom MBA programu predaje kolegij Digitalni marketing gdje koristi inovativne metode poučavanja poput flipped classroom-a.

Ove godine naglasak je i na autentičnosti kompanija koja se u koronakrizi pokazala iznimno važnim aspektom marketinga. Profesor Mahr prati važne digitalne trendove pa studenti tako analiziraju profitabilnost influencera iz pozicije kompanije, važnost mikroinfluencera, ali i važnost praćenja potrošačke strukure na koju također utječe trenutna pandemija.

Kome je namijenjen MBA studij?

MBA program upisuju kandidati s par godina radnog iskustva, ali i oni koji imaju više od deset ili petnaest godina radnog iskustva kako bi unaprijedili svoja znanja i vještine u današnjem brzom i globaliziranom svijetu.

Kroz godine primjećujemo i rastući trend neekonomista kojima je potrebno dodatno znanje iz ekonomije i managementa kako bi mogli napredovati na poslu, pa tako MBA upisuje sve više diplomiranih farmaceuta, pravnika i elektrotehničara.

Posao u roku tri mjeseca nakon diplomiranja

95% MBA studenata zaposli se u roku od tri mjeseca nakon diplomiranja. Nakon završenog jednogodišnjeg MBA programa, prosječan porast plaće ZŠEM-ovog MBA alumna je 50% veći od kandidata koji ne završe MBA program. Istraživanje je rađeno na ZŠEM-ovim alumnijima u lipnju 2019. godine.

ORGANIZATOR
GLAVNI PARTNER
POD POKROVITELJSTVOM

New Report

Close