Na Infobip Shiftu 4000 posjetitelja iz 20 država moći će čuti 60 govornika

Autor: Josipa Ban , 01. rujan 2022. u 13:49
Foto: infobip

Najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe održat će se 19. i 20. rujna u Zadru.

Infobip Shift, najveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, bit će održana 19. i 20. rujna u zadarskom ŠC Višnjiku. Organizatori ističu da će ovo, 11. izdanje, osim bogatog programa i produkcije, obilježiti najveći broj stranih posjetitelja, govornika i kompanija.

“Nikada nismo prije konferencije prodali ovoliko ulaznica. Očekujemo više od 4000 posjetitelja uživo što, uz bogatiji program i dvostruko veću lokaciju, čini Infobip Shift najbrže rastućom developerskom konferencijom u Europi”, ističe Ivan Burazin, član Uprave Infobipa za developersko iskustvo i osnivač konferencije.

Dodaje i da kupci ulaznica dolaze iz više od 20 zemalja, čak i udaljenih tržišta na kojima već postoji velika konkurencija developerskih događanja. Iznenađenje su, kaže, i posjetitelji iz Norveške, kojih prošle godine uopće nije bilo da bi ove bili najbrojniji strani posjetitelji. Osim njih, istu će posjetiti i developeri iz SAD-a, Skandinavije, ali i daleke Australije.

Oblikuju budućnost

Konferencija, na kojoj će nastupiti više od 60 govornika, osim uživo, moći će se pratiti i online. No Burazin navodi da osim velikog broja posjetitelja ovogodišnju konferenciju obilježava i veliki broj kompanija koje će sudjelovati. “Za nastup se prijavilo više od 250 govornika, a mi smo se morali odlučiti za najbolje. Posjetitelji će tako imati priliku slušati prave zvijezde tech svijeta jer više od 80 posto odabranih govornika čine međunarodni developerski i IT stručnjaci”, navodi Burazin. Una Kravets iz Googlea, Debbie O’Brien iz Microsofta, Adrienne Tacke iz Ciscoa samo su neki od predstavnika developerskih kompanija, čija rješenja oblikuju budućnost industrije, a koji će o tome govoriti na Infobip Shiftu.

Govorit će i Hakon Wium Lie, norveški programer i tvorac programskog jezika CSS, a koji oblikuje izgled web stranice. Uz predavanja, neki od govornika održat će i radionice na kojima će se polaznici iz prve ruke moći educirati o najnovijim programskim i IT rješenjima. Dakle, osim predavanja, radionica i panel rasprava, kroz koje će biti upoznati s najnovijim tehnologijama, posjetitelji će imati priliku upoznati brojne, točnije 33 tehnološke kompanije, a koje će imati svoj izložbeni prostor u EXPO dvorani. Posebne dvorane, a time i pozornice, imat će i Cloud Native i web3 tehnologije (kriptovalute, blockchain, fintech), ali i Infobipov Startup Tribe, program potpore startupovima iz Hrvatske i regije.

Dolazi i Goldman Sachs

“Startup Tribe dvorana na Infobip Shiftu nije samo prilika domaćim i stranim startupovima za predstavljanje svojeg proizvoda ili ideje, već i za unapređenje vlastitog poslovanja budući da će se naći u istoj prostoriji s predstavnicima globalnih kompanija i potencijalnim investitorima”, ističe Nikola Pavešić, direktor Infobipovog Startup Tribea, dodajući da će na konferenciji sudjelovati predstavnici najveće investicijske banke Goldman Sachsa, američkog investicijskog fonda Palm Drive, ali i investitori iz drugih dijelova Europe. “Vjerujem da će ovo kompanije znati iskoristiti”, poručio je Pavešić dodajući da je upravo manjak investicija najveći problem domaćim startupovima.

Konferencija koja se prometnula u najveći i najrelevantniji tech događaj u Hrvatskoj i regiji mnogo je više od učenja. Ona je i prilika za stvaranje novih poznanstava te sklapanje novih poslova. Ivan Burazin, njezin osnivač, ističe kako je ovogodišnji interes za sudjelovanjem na dokaz kako su napravili veliki iskorak na globalnoj sceni. U trenutku kada hrvatska startup, IT i tehnološka scena rapidno raste, ovakve konferencije mogu biti samo dodatan vjetar u leđa.

Komentirajte prvi

New Report

Close