Mladi uz pomoć Erasmusa oživjeli poslovne ideje

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 05. veljača 2017. u 22:00
Jurica Rešetar osmislio je koncept interaktivnih LED dioda/Goran Jakuš/PIXSELL

Predstavljeni rezultati projekta osnaživanja poduzetnika.

Rezultati europskog projekta osnaživanja mladih za poduzetništvo Build Your Future (BYF), koji se u Hrvatskoj i još osam europskih zemalja provodio prošle godine, službeno su predstavljeni u petak u coworking prostorijama zagrebačke BIZkoshnice.  

U prvi su plan tako došli hrvatski sudionici projekta Jurica Rešetar i Ivan Mušlek, čiji je rad nagrađen i međunarodnim BYF prizanjem u Torinu, koji su uz pomoć novca Erasmus+ programa, Instituta za kreativno obrazovanje i BIZkoshnice kao mentorske platforme, uspješno realizirali vlastite poduzetničke ambicije. "Naučio sam da samo ideja nije dovoljna, već da treba imati i poduzetničkih znanja, a rezultat je da se za moj proizvod čulo i do Bostona", kazao je Rešetar.  

Naime, njegov koncept interaktivnih LED dioda svoju je primjenu našao u infrastrukturnim, čak i modnim projektima, ali i svijetu društvenih igara. Mušlek je u sklopu BYF-a idejom virtualnog treninga o community menadžmentu (CM) namijenjenog osobama s invaliditetom uspješno popularizirao društveno odgovorno poslovanje malih i srednjih poduzetnika. "Uočio sam da je dosta osoba s invaliditetom radno sposobno, ali su im šanse za zapošljavanje smanjene.

Stoga sam ponudio rješenje kroz koje se mogu obrazovati za rad na društvenim mrežama i tako postati korisnima svakom poslodavcu", pojasnio je Mušlek.Mirela Marović Omerzu, osnivačica BIZkoshnice i mentorica na BYF-u, naglasila kako je projekt BYF pokrenut upravo s ciljem popularizacije poduzetničkih vještina kod mladih. "Naš je cilj osposobiti mlade potrebnim vještinama od marketinga i prodaje do znanja o financijama kako bismo doprinijeli rješavanju jednog od gorućih problema, visoke nezaposlenosti", poručila je Mirela Omerzu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close