Mlade tvrtke mogu radni stol unajmiti i na 10 dana

Autor: Lucija Špiljak , 16. rujan 2019. u 22:00
FOTO PRESS

Projekt uređenja poduzetničkog inkubatora, vrijedan 2,9 mil. kn, s 98% financirala EU, unutra će boraviti 7 korisnika.

Od listopada ove godine sedmero poduzetnika s  područja Pazina započet će s poslovanjem u novom poduzetničkom inkubatoru u tom istarskom gradu.

Projekt uređenja i opremanja inkubatora – Pazin up, vrijedan 2,9 milijuna kuna, započeo je lanjske veljače, uz 98-postotno financiranje EU, a sa ciljem uspostave poslovne i potporne infrastrukture u Pazinu, s povezanim uslugama za poduzetnike-početnike. 

"U okviru inkubatora kao poduzetničke infrastrukture, korisnicima će na raspolaganju biti sva infrastruktura, oprema i povezane usluge potrebne poduzećima u početnim koracima u učvršćivanju poslovanja i osiguranja kapaciteta za nastavak poslovanja na otvorenom tržištu s konkurencijom iz zemlje i inozemstva", napominje Renato Krulčić, gradonačelnik Pazina. 

Natječaj za zakup poslovnih prostora Inkubatora bit će tijekom listopada, a prvi stanari počet će s poslovanjem nakon što se odradi procedura oko zakupa ureda.

"Usluge Inkubatora su privremeni najam radnog stola do 10 dana, dugoročni najam do mjesec dana, najam ureda i višenamjenske dvorane, savjetodavne usluge, edukacije i radionice, virtualni ured, virtualni inkubator, oglašavanje, fotokopiranje i printanje, a ostale će se usluge razvijati prema potrebama korisnika", navodi Krulčić.

Danas je u Pazinu završna konferencija projekta, a u petak Dan otvorenih vrata i organizirani obilazak prostora Inkubatora.

Komentirajte prvi

New Report

Close