‘Mikro i MSP-ima želimo pružiti sve bitno za tehnološki i tržišni razvoj’

Autor: Lucija Špiljak , 26. srpanj 2021. u 22:00
Igor Kundić iz Algebre, Gea Kariž iz Mastercarda i Maruška Vizek/PD

Osmišljen i poseban program, Uplift akademija, usmjerena primarno za turistički sektor. Od listopada, kroz 20 tjedana.

Mikro, malo i srednje poduzetništvo prepoznato je kao jedan od ključnih, živih segmenata domaćega gospodarstva, a poticanje njihovog usavršavanja vitalno je za razvoj kvalitetnije i konkurentnije ekonomije”, istaknula je Gea Kariž, voditeljica marketinga u Mastercardu koji je nositelj projekta Uplift.hr – nove platforme čiji je cilj pomoći mikropoduzetnicima te malim i srednjim poduzetnicima u rastu i razvoju poslovanja u Hrvatskoj.

Platforma nudi više od 130 informativnih i edukativnih tekstova, više od 15 inspirativnih videozapisa, te networking, mentoriranje i promociju.

Na platformi će se redovito objavljivati i relevantna istraživanja, analize i studije u suradnji sa zagrebačkim Ekonomskim institutom, kako bi ih se educiralo i inspiriralo. “Kroz projekt Uplift želimo upravo tom segmentu pružiti sve što je potrebno za njihov tehnološki i tržišni razvitak”, dodala je Kariž.

Savjete će dijeliti i hrvatski stručnjaci – član Uprave Algebre Igor Kundić, predsjednik Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela pri HGK Nenad Nizić, ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić, niz vlasnika restorana iz međunarodnog, europskog udruženja JRE, uključujući Vjeku Bašića iz Konobe Boba na Murteru i Borisa Šuljića iz Boškinca iz Novalje na Pagu, te drugi sugovornici iz privatnog i javnog sektora.

Na stranici će posjetitelji moći pogledati i serijal video intervjua Uplift razgovori s TV voditeljem i urednikom Zoranom Šprajcom, gdje će poduzetnici, stručnjaci i konzultanti objasniti na koje su prepreke nailazili na svom poslovnom putu te koje korake poduzeti kako bi vodili uspješno poslovanje.

Luka Baranović iz Humanacta, Hrvoje Ćosić iz Aircasha, Hrvoje Bujas s Crnog jajeta, Maruška Vizek s Ekonomskog instituta, Zagreb, Zoran Pejović iz Paradox Hospitalityja, Marin Medak iz RougeMarina samo su neki od sugovornika.

U sklopu platforme Uplift osmišljen je i poseban edukativni program, Uplift akademija usmjerena primarno na mikro, male i srednje poduzetnike iz turističkoga sektora. Ideja je program kroz sezone prilagođavati aktualnim potrebama tržišta.

Online program u trajanju od 20 tjedana i ukupno 200 sati provodi Algebra, a edukacija počinje u listopadu ove godine. Prvu generaciju akademije činit će 32 stipendista koji će imati priliku besplatno pohađati Uplift akademiju.

Polaznici će u timovima pod mentorstvom razvijati vlastite projekte koje će po završetku prezentirati ulagačima, a najbolje među njima očekuju i novčane nagrade.

Svi zainteresirani vlasnici mikro, malih i srednjih poduzeća iz područja turizma, ugostiteljstva, uslužnih i pripadajućih djelatnosti mogu do 9. rujna prijaviti na Uplift.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close