Memgraph zahvaljujući novoj investiciji jača i širi tim

Autor: Ivan Tominac , 15. listopad 2021. u 06:48
Zapošljavaju po cijeloj Europi, no glavni inženjerski hub je u Hrvatskoj/PD

Rade sa svjetskim proizvodnim kompanijama iz područja kemije i financijskim institucijama.

Iz uspješnog hrvatskog startupa Memgrapha su prošlog tjedna objavili investiciju od 9,34 milijuna američkih dolara.

Da investicije ubrzavaju nove poslovne pothvate nije novost, stoga i Memgraph planira nove poteze koji će dodatno učvrstiti njihovu tržišnu poziciju. Kako ističu na samom početku, proces pronalaska investicije bio je dug i izazovan, ali na kraju – uspješan.

Nije ih uspjela demotivirati ni situacija s koronavirusom, pa su tako predvođeni snažnom željom za napretkom uspjeli naći svojevrsne partnere na putu izgradnje uspjeha.

Teorija grafova

“Proces pronalaska investicije i novih investitora je bio dugačak i izazovan, pogotovo u ovo vrijeme Koronavirus krize i neizvjesnosti. Ipak, u M12, Heavybit, IQT i drugim novim investitorima koji nam se pridružuju, smo našli idealne partnere koji su uzbuđeni razvojem Memgrapha, mogućnostima koje pružamo i smjerom kojim idemo. Investicija će omogućiti daljnji razvoj proizvoda te osnažiti i proširiti tim”, rekao je direktor Memgrapha Dominik Tomičević.

Memgraph je kao tehnologija do sada pomogao tisućama developera i inženjera te im približio svijet teorije grafova i omogućio uvid u podatke kakve prije nisu imali.

Memgraph je kao tehnologija pomogao tisućama developera i inženjera/PD

“Osim individualnih inženjera, Memgraph radi i s vodećim svjetskim proizvodnim kompanijama iz područja kemije, kao i vodećim financijskim institucijama na svijetu”, dodao je Tomičević. Snažne analitičke mogućnosti koje donose tokovi podataka i grafova prije Memgrapha bile su rezervirane za skupinu “Big tech” kompanija, a s Memgraphom su i svi ostali dobili svoj dio kolača.

Ova tehnologija je od strateške važnosti za grupu tehnoloških kompanija nazvanu FAANG – Facebook, Amazon, Apple, Netflix i Google, ali i za tvrtke kao što je ona LSI Chemical. Riječ je o globalnom lideru u kemijskoj industriji istraživanja i razvoja, a njima je Memgraph omogućio da unaprijede proizvodne sustave.

“Memgraph nam je omogućio da izradimo snažne modele cijelih proizvodnih sustava koristeći graf baze podataka što je za nas predstavljalo veliku inovaciju poslovanja. Memgraph grafičke analize omogućile su nam da bolje shvatimo naše procese, optimiziramo ih i donosimo prave odluke kako bi pružili što bolju uslugu za naše kupce”, rekao je direktor globalnih operacijskih tehnologija iz tvrtke LSI Tobias Merz. Spomenuta investicija uvelike će razdrmati status quo, a vodit će razvoju nove generacije Memgrapha.

Memgraph 2.0 primarno donosi nove mogućnosti unosa podataka kroz tehnologije toka podataka (primjerice Apache Kafka), a povrh statičnih podataka koje je do sada bilo moguće unijeti (CSV datoteke i slično).

“Samim time, inženjeri će od sada moći graditi svoje aplikacije te imati tokove podataka za osnovu. Također, Memgraph 2.0 je tzv. source available što znači da je Memgraph Community Edition dostupan s BSL licencom koja označava otvorenost koda prilikom osobnih, ali i komercijalnih uporaba”, objasnio je Tomičević iz Memgrapha.

Cloud proizvod

Investicije, jasno je, vode novim poslovnim koracima koji najčešće rezultiraju i novim zapošljavanjima. To je korak koji slijedi i u Memgraphu. “Cilj ove runde financiranja je proširiti i dodatno osnažiti tim.

Iako zapošljavamo u cijeloj Europi te imamo inženjere od Grčke do Nizozemske, i dalje će glavni inženjerski hub ostati u Hrvatskoj. S obzirom na veliki prioritet razvoja Cloud proizvoda gdje ćemo zapošljavati primarno Frontend (Angular) i Backend (NodeJS) inženjere koji se žele priključiti manjem, ali agilnom i brzom timu te lansirati Memgraph u Cloud.

Također, zapošljavat ćemo i C/C++ inženjere za naš Core tim koji radi na temeljnoj tehnologiji i proizvodima”, istaknuo je naš sugovornik. Grafovi mogu puno više, no što možemo zamisliti, a u Memgraphu su to odlučili i dokazati.

Memgraphov glavni cilj je promijeniti način na koji se neki od najtežih problema na svijetu rješavaju korištenjem snage teorije grafova. Samim time, zaključio je Memgraphov direktor Tomičević, njihovi planovi su omogućiti razvojnim inženjerima pristup alatima i znanjima grafova kojima će unaprijediti svoje aplikacije i poslovne procese.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
ZLATNI PARTNER
PARTNER
PARTNER
partner
PARTNER
partner
partner

New Report

Close