Međimurje je regija vrijednih, radišnih i inovativnih poduzetnika

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 03. svibanj 2017. u 11:42
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak izrazio je zadovoljstvo što se Poslovni uzlet održao upravo u njegovom gradu.

Poslovni uzlet Murskog Središća, održan u tom gradu u srijedu, manifestacija je posvećena edukaciji i promociji poduzetnika kao i povećanju njihove konkurentnosti na domaćem i europskom tržištu.

„Također, jedan od važnih ciljeva Poslovnog uzleta promjena je percepcije o poduzetništvu kakva trenutno vlada, za što se nadamo da smo u četiri godine koliko se održava napravili značajne korake. Drago mi je da smo danas ponovno ovdje jer je Međimurje regija vrijednih, radišnih i inovativnih poduzetnika pred kojima je blistava budućnost“, u uvodnom je obraćanju poručio zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista Mislav Šimatović.

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak izrazio je zadovoljstvo što se Poslovni uzlet održao upravo u njegovom gradu. „Bilježimo rast od pet posto u poreznim prihodima što je dobrim dijelom rezultat povećanja zaposlenosti. Pozitivan se trend nastavlja dalje, a u uzlaznoj putanji su i investicije. Gospodarska zona je spremna za prihvat novih subjekata, opremljena je i uređuje se pristupna cesta. Optimizam je jako važan jer u negativno okruženje nitko ne želi ulagati. To je put kojim idemo i dalje. Naš su plan županija, gradovi i općine sretnih i zadovoljnih ljudi“, dodao je Srpak.

Međimurski župan Matija Posavec projekt Poslovnog dnevnika smatra kvalitetnim poligonom za razmjenu informacija i iskustava. „S poduzetnicima i obrtnicima se treba graditi povjerenje i dati im ono što trebaju kako bismo im stvorili dobar okvir za poslovanje. Želimo zadržati radnu snagu i da ona postane konkurentna te da se poslodavci bore za svoje ljude“, istaknuo je Posavec dodavši da je gospodarstvo Međimurske i Varaždinske županije raslo čak i u vremenima krize. 

Komentirajte prvi

New Report

Close