Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Mediteranska punjena paprika, ljuta koliko vi budete željeli

Autor: Poslovni.hr
22. kolovoz 2018. u 09:31
Podijeli članak —
Foto: press

Količinu chilli papričice stavite ovisno o tome koliko je ljuta i koliko ljuto volite.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

40 g Ječmene kaše Zlato polje
1 Fant za punjenu papriku i sarmu 
500 g mljevene puretine
1 svježa chilli papričica
8 paprika (srednje veličine)
400 ml Pasirane rajčice 
1 – 2 žlice šećera
sol
Vegeta Maestro crni papar
1 žličica Gussnela 
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog bosiljka

40 g Ječmene kaše Zlato polje
1 Fant za punjenu papriku i sarmu 
500 g mljevene puretine
1 svježa chilli papričica
8 paprika (srednje veličine)
400 ml Pasirane rajčice 
1 – 2 žlice šećera
sol
Vegeta Maestro crni papar
1 žličica Gussnela 
2 žlice maslinova ulja
1 žlica nasjeckanog bosiljka

1. Ječam skuhajte u posoljenoj vodi (30 minuta), a zatim ocijedite i isperite pod hladnom vodom.
2. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.
3. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, kuhani ječam i sitno nasjeckanu chilli papričicu.
4. Sve dobro promiješajte.
5. Paprike očistite od peteljki i sjemenki i nadjenite pripremljenom smjesom.
6. Posložite ih u posudu za kuhanje.
7. Pasiranu rajčicu, 1 l vode, šećer, sol i papar dobro promiješajte i prelijte preko paprika.
8. Zagrijte dok ne zakipi i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 40 minuta.
9. Povremeno lagano promiješajte, a pred kraj umiješajte Gussnel razmućen u malo vode, maslinovo ulje i narezani bosiljak.
10. Punjene paprike u ukusnom umaku poslužite s pireom od krumpira.

Savjet: Količinu chilli papričice stavite ovisno o tome koliko je ljuta i koliko ljuto volite.
Vrijeme pripreme: 1 h
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarka.com

Autor: Poslovni.hr
22. kolovoz 2018. u 09:31
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close