Marko Pipunić među biznis elitom

Autor: Večernji list , 11. lipanj 2017. u 22:00
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pipunićeva Žito Grupa posluje 25 godina, a trenutačno zapošljava oko 1500 djelatnika.

 Marko Pipunić, vlasnik osječkog Žita, sudjelovao je u subotu u Monaku na 31. natjecanju za svjetskog EY poduzetnika godine. U oštroj konkurenciji od 59 poduzetnika iz 49 zemalja, pobijedio je Kanađanin Murad Al-Katib, predsjednik Uprave tvrtke AGT Food and Ingredients Inc., koja je jedan od većih svjetskih proizvođača i trgovaca mahunarki, s udjelom od 23 posto na svjetskom tržištu i prihodom od 1,4 milijarde dolara.

Među poduzetnicima koji su se našli u konkurenciji za najboljeg na svijetu, Hrvatsku je predstavljao Marko Pipunić koji je mjesto među svjetskom elitom izborio pobijedivši na posljednjem hrvatskom izdanju ove globalne nagrade, koja je dodijeljena u ožujku, a titulu hrvatskog EY poduzetnika godine izborio je u konkurenciji 32 domaća poduzetnika iz 28 tvrtki.

Pipunićeva Žito Grupa posluje 25 godina, a trenutačno zapošljava oko 1500 djelatnika

– Ovo natjecanje pokazalo je da proizvodnja hrane i agrobiznis imaju budućnost, što je pokazala i pobjeda predstavnika kanadske kompanije koja se bavi agrobiznisom. U kontaktu s brojnim poduzetnicima koje sam upoznao proteklih dana dobio sam pohvale što smo se hrabro upustili u razvoj novih proizvoda i u kratkom roku od tek tri godine napravili velik iskorak u proizvodnji pršuta, što neke države i kompanije rade godinama – izjavio je Marko Pipunić. mk/vl     

Komentari (2)
Pogledajte sve


Hercegovački bandit!

Marko je Bosanac, tako da ovo prvo ne stoji

Hercegovački bandit!

New Report

Close