Mama Market ‘udomio’ Poklon s pričom, planiraju iskoračiti na strana tržišta

Autor: Marta Duić , 22. listopad 2020. u 07:34
Ivana Fakin i Tajana Knez

Mama Market prvi je službeni prodajni kanal za proizvode koji izrađuju u Centru za rehabilitaciju Zagreb.

Zahvaljujući sponzorstvu webshop platforme Mama Market krenula je prodaja proizvoda nastalih unutar inicijative “Poklon s pričom” Centra za rehabilitaciju Zagreb (CERZE).

Naime, osim primarnih usluga koje uključuju obrazovno odgojne programe i rehabilitacijski rad, CERZE djeluje i kroz mnoge međunarodne i domaće projekte, programe i radionice, a jedan od takvih je i Poklon s pričom.

Izradili korisnici

Poklon s pričom nastaje na inkluzivnim radionicama gdje korisnici centra u sklopu radne terapije, a uz pomoć asistenata sudjeluju u izradi proizvoda za djecu. Njihovu ideju prepoznale su Tajana Knez i Ivana Fakin, osnivačice Mama Marketa, webshop platforme namijenjene malim domaćim proizvođačima iz domene bebe/djeca/mame proizvoda.

“U svakom čovjeku postoji težnja biti društveno koristan i mi to našim korisnicima omogućujemo. Prihod od prodaje radova koristimo na kupnju repromaterijala i na ono najbitnije, za nagrade za svakoga od njih, kako bi im se pružila dodatna motivacija za trud i rad.

Stava smo da samo zajedništvom možemo učiniti promjene i zato nam se Mama Market, projekt zajedničke prodajne platforme za male proizvođače jako svidio.

Mama Market platforma omogućila nam je i prvi službeni prodajni kanal i veselimo se zajednički ispričati jednu novu priču o poslovanju koje na umu ima svoj doprinos društvu”, ističe Katarina Solaković, radna asistentica na inkluzivnim radionicama CERZE.

Podrška ‘malima’

Sama platforma s radom je službeno krenula u ožujku, a danas – sedam mjeseci kasnije Mama Market kupcima nudi preko 200 proizvoda za bebe djecu i majčinstvo malih hrvatskih proizvođača.

Proizvodi koji im najbolje idu su nosiljke, platnene pelene, marame za dojenje, didaktičke kocke, poklon kartice, a nedavno su u ponudu uvrstili i dječji namještaj za koji također stiže sve više upita.

Fakin i Knez objašnjavaju kako im je uz podršku mamama poduzetnicama, važno osnaživanje žena i poticanje ženskog poduzetništva te poticanje online prodaje koja je još slabo zastupljena kod malih proizvođača.

“Mama Market koja okuplja proizvođače dječje opreme i proizvoda za bebe, djecu i majke iz cijele Hrvatske te im omogućuje prodaju proizvoda putem osobnog web shopa njihovog poduzeća na platformi.

Platformom tako na tržištu stvaramo jedinstveno mjesto na kojem kupac može kupiti siguran proizvod, isključivo hrvatskog porijekla te utječemo na širenje svijesti, o sada više no ikad, aktualnijoj potrebi kupovanja hrvatskih proizvoda.

Dakle, osnovna ideja projekta osigurava benefit malim proizvođačima, dok je s druge strane usmjerena na dobrobit naših kupaca i stvaranje vrijednosti na našem tržištu.

Pored poslova vezanih uz web shop, Mama Market djeluje i kao zajednica koja podržava male poduzetnike i zalaže se za razvoj ženskog poduzetništva”, kaže Knez.

Ističu kako su pozitivno iznenađene bogatom i inovativnom ponudom hrvatskih proizvođača, te kako rade i na novim suradnjama, a i ostalih planova im ne manjka. Prvi veliki plan im je otvaranje platforme prema stranim tržištima.

“Trebamo platformu prilagoditi za rad s inozemstvom, a onda uložiti i u oglašavanje na tržištima na koja ciljamo, primarno Sloveniju, a onda i šire. U fokusu nam je proizvode naših članica plasirati i u neke trgovine. Vidimo pomake na tržištu koji se čine za male poduzetnike i to nam daje vjetar u leđa˝, poručuje za kraj Fakin.

Komentirajte prvi

New Report

Close