Mala koprivnička tvrtka briljirala novom kategorijom Najdonator

Autor: Marta Duić , 27. studeni 2020. u 12:30

Iako su na tržištu prisutni tek oko šest godina Sana delikatese uspjele su lansirati više od 150 proizvoda koji se prodaju na više stotina prodajnih mjesta diljem Hrvatske u retail i horeca segmetnu.

Priznanje “Najdonator”, koje treću godinu zaredom dodjeljuju Mreža hrane i europarlamentarka Biljana Borzan dobili su Konzum plus i Dukat, a u novoj kategoriji malih i srednjih tvrtki briljirala je koprivnička tvrtka Sana delikatese. Najveći donator u kategoriji malih i srednjih tvrtki, Sana delikatese, donirao je hrane prodajne vrijednosti 43.855 kuna, što čini 0.64 posto godišnjeg prihoda tvrtke, a u pitanju je tvrtka koja je na tržištu poznata po humusima i zdravoj hrani i zapošljava 13 ljudi. Predstavnici nagrađenih tvrtki su na godinu dana dobili pravo korištenja titule „Najdonator“ i službenog logotipa.

˝Iza vrijednosti donirane hrane stoji značajan angažman i trud naših radnika jer donirana hrana je spašena prije isteka roka valjanosti, a ne hrana donirana od viška prihoda. Na ovaj način smo dvostruko ponosni jer ne samo što smo hranu donirali onima kojima je najpotrebnije te time pokazali svoju socijalnu osjetljivost, već smo hranu spašavali od uništavanja te time i brinuli o okolišu. Briga za dobrobit ljudi i okoliša uz zadovoljstvo naših radnika osnovni su ciljevi poslovanja Sane – zato i donosimo na tržište hranu koja daje dobar osjećaj˝, istaknula je Silvija Repić, direktorica tvrtke Sana delikatese.

Iako su na tržištu prisutni tek oko šest godina Sana delikatese uspjele su lansirati više od 150 proizvoda koji se prodaju na više stotina prodajnih mjesta diljem Hrvatske u retail i horeca segmetnu. Kako kaže Repić, najpoznatiji Sana proizvod je hummus namaz, a dodatkom bučinih sjemenki dobili su i prepoznatljivi „domaći“ okus kojeg hrvatski kupci prepoznaju i u njemu uživaju. Uz to, nedavno su predstavili i novi namaz od avokada – popularni Guacamole, a osim što se prodaju na domaćem tržištu, našli su put i do Slovenije i Austrije.

Komentirajte prvi

New Report

Close