Lokalnim poduzećima povoljnih 20 milijuna eura kredita

Autor: Darko Bičak , 29. travanj 2018. u 22:00
Mario Žižek, čelnik Addiko banka

Banka tvrtkama pomaže ulagati u inovacije i modernizaciju.

Addiko banka dobila je od Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) kredit od 20 milijuna eura za financiranje malog poduzetništva u Hrvatskoj.

Kako ističu iz banke, odobrenim sredstvima planiraju kreditirati lokalna poduzeća, privući nove klijente, te proširiti poslovanje usmjereno prema mikro, malim i srednjim tvrtkama, osobito izvan Zagreba.

"Mala poduzeća zapošljavaju 68% radne snage Hrvatske, no ukupnoj vrijednosti gospodarske proizvodnje doprinose sa svega 55%.

S ciljem smanjenja navedenog raskoraka, osobito je bitno malim i srednjim poduzećima olakšati pristup financiranju, kako bi ulagali u inovacije i modernizaciju proizvodnje", kažu iz Addiko banka.

Dodaju da ova banka pruža financijske usluge privatnim i korporativnim klijentima putem mreže od 60 poslovnica te da su šesta po veličini banka u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 5,3 posto.

Što se, pak, tiče EBRD-a, ta razvojna banka prvi projekt u Hrvatskoj podržala još 1994., a dosad je financirala više od 197 projekata u ukupnom iznosu od 3,6 milijardi eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close