Kvalitetom mesa dospjeli u vrh HoReCa sektora

Autor: Marta Duić , 27. listopad 2019. u 08:45
Sanel Kanurić nastavlja obiteljsku tradiciju/IGOR KRALJ/PIXSELL

Rijetki smo koji ručno sole meso, bez aditiva i konzervansa, samo sol, papar i češnjak, a proizvode dimimo na drva graba i bukve.

Mesnice Kanurić, proizvodno-trgovački obrt osnovan je 1986 godine. Obiteljsku tradiciju održava Sanel Kanurić, a ovaj obrt ima tri maloprodajne trgovine, odnosno mesnice na području zapadnog dijela Zagreba.

Imaju i veleprodaju i preradu mesa, a broje 23 zaposlenika i pet naučnika. "Žive svinje, junad, teletinu, janjetinu nabavljamo od provjerenih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i farmi s kojima poslujemo već više do 30 godina. Kako se s naše strane smjenjuju generacije tako i sa strane OPG-ova i to je odnos u kojem njegujemo uzajamno poštovanje i povjerenje i gradimo ga već godinama.

Nama je u interesu da imamo stalne i vrhunske proizvođače žive stoke, a njima da su sigurni u plasman i naplatu", otkrio nam je tajnu uspjeha Sanel Kanurić. Kako objašnjava, živu stoku kolju u Zelini i potom je transportiraju svojim hladnjačama do sjedišta u Kustošiji gdje se provodi rasijecanje, obrada, prerada i distribucija svježeg mesa i prerađevina.

"Ponosimo se tradicionalnim recepturama svojih proizvoda koje se prenose iz generacije u generaciju, čime najviše i osvajamo kupce. Jedni smo od rijetkih proizvođača koji ručno sole meso bez upotrebe aditiva i konzervansa. Točnije, upotrebljavamo samo sol, papar, češnjak te meso dimimo prirodnim načinom na drva graba i bukve. Svi naši proizvodi su izrađeni po jedinstvenim recepturama do kojih smo došli tridesetogodišnjim radom, iskustvom i tradicijom", kaže Kanurić.

Upravo kvalitetom su si osigurali plasman u HoReCa sektoru, proizvodi su im na tjednom i ? la carte jelovniku zagrebačkog restorana Vinodol. "Opskrbljujemo ugostiteljske objekte, hotele, škole, pekarne, eko trgovine, trgovine delikatesama, a veleprodajom pokrivamo cijelu Hrvatsku. Nema grada ni otoka gdje nismo prisutni", pohvalio se Sanel Kanurić.

Komentirajte prvi

New Report

Close