Kultura raznolikosti i uključivanja u skladu s temeljnim vrijednostima Ine

Autor: Poslovni dnevnik , 29. lipanj 2017. u 22:00
Vladimira Senčar Perkov, Inina direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima

Inina direktorica ljudskih resursa ističe kako u kompaniji postoji svjesnost da pozitivno, uspješno i poticajno radno okruženje osigurava veći učinak svakog zaposlenika.

Ina kao kompanija gradi kulturu raznolikosti i uključivanja u skladu sa svojim temeljnim vrijednostima i s ciljem privlačenja, angažiranja i zadržavanja talenata i svojih radnika, kaže Vladimira Senčar Perkov, Inina direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima.  

Veći učinak
Vladimira Senčar Perkov ističe kako u kompaniji postoji svjesnost da se gradeći kulturu u kojoj se većina osjeća prihvaćeno, poštovano, uključeno i povezano, osigurava veći kompanijski i individualni učinak svakog zaposlenika te pozitivno, uspješno i poticajno radno okruženje. U Ini, pod upravljanjem raznolikosti i uključivanjem podrazumijevamo uvođenje raznolikosti u radno okruženje u bilo kojem obliku (rod, dob, etnička pripadnost, vjera, jezik, spolna orijentacija, socijalno podrijetlo, hobiji, stilovi učenja, političko opredjeljenje itd.), a pod prihvaćanje raznolikosti kreiranje organizacijske kulture u kojoj se raznolikosti poštuju i u kojoj svi imaju priliku razvijati svoje vještine i talente, kaže Vladimira Senčar Perkov.  

Kroz vrlo konkretne projekte i inicijative, Ina pokušava svoja nastojanja i vrijednosti prenijeti u uspješnu praksu. Tako je 31. ožujka ove godine organiziran prvi Dan otvorenih vrata za zaposlenike pod nazivom #svismoOK, u svrhu poticanja kulture poštivanja raznolikosti i uključivanja u našoj kompaniji. U sklopu Dana otvorenih vrata održana je Svečana dodjela Mamforce* certifikata i panel rasprava o temi Od raznolikosti do uključivanja, a zaposlenici su tijekom cijelog dana imali priliku posjetiti sajam projekata i sudjelovati na raznim OK radionicama te na karti Hrvatske i okolnih zemalja označiti mjesta iz kojih dolaze. 

Najposjećenija radionica
S obzirom na to da radimo u internacionalnom okruženju, jedna od najposjećenijih radionica bila je Global Village u okviru koje su naši kolege iz Rusije, Francuske, Sirije i Finske predstavili svoju kulturu ostalim kolegama, opisala je ukratko prvi Dan otvorenih vrata u Ini Vladimira Senčar Perkov.v

Proces procjene

Mamforce certifikat za provodenje family friendly politike
Mamforce je inovativna metoda procjene i poslovne certifikacije koja objedinjuje korporativnu odgovornost prema obitelji i rodnu jednakost. Metoda procjene je znanstveno utemeljena i razvijena uz suradnju s vodećim  akademskim i međunarodnim institucijama. Stjecanjem ovog certifikata, Ina je potvrdila visoku razinu kompetencija u provođenju family friendly politike, odnosno politike upravljanja ljudskim resursima koja podržava obitelj. Ina je certifikat stekla kroz opsežan proces koji je obuhvaćao i istraživanje koje je ispitivalo zadovoljstvo i uključenost radnika, organizaciju rada, fleksibilno radno vrijeme, radne uvjete roditelja s malom djecom, komunikaciju, family-friendly politika i provedbu istih od strane menadžmenta te mogućnost daljnjeg usavršavanja, napredovanja i jednake zastupljenosti na najvišim upravljačkim pozicijama bez obzira na spol. Nakon uspješno provedene Mamforce  revizije i postupka procjene postojećih praksi, Ina je 31. ožujka 2017. stekla Puni Mamforce Company Standard, kao organizacija koja uspješno organizira posao i radno okruženje uz poštovanje načela ravnoteže profesionalnog i privatnog života te jednakih mogućnosti profesionalnog razvoja. Ina je potom kreirala akcijske planove kako bi se dostigli još viši ciljeve vezani uz ovo područje, a koji su trenutno u fazi implementacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close