Križevačka čokolaterija pobjednik euronatječaja za socijalnu koheziju

Autor: Sergej Novosel Vučković , 18. lipanj 2020. u 22:00
Hedona je društveno poduzeće koje zapošljava i osobe s invaliditetom / MARIJAN SUŠENJ/PIXSELL

Pobijedila je u konkurenciji još šest finalista u izboru za ovogodišnju CEB-ovu nagradu za socijalnu koheziju.

Križevačko društveno poduzeće Hedona, koje proizvodi čokolade i praline, ‘osladit’ će se s 25.000 eura od Razvojne banke Vijeća Europe (CEB).

Pobijedila je u konkurenciji još šest finalista u izboru za ovogodišnju CEB-ovu nagradu za socijalnu koheziju. “Poduzetnički poslovni model, kombiniran s opipljivim socijalnim učinkom i podrška integraciji osoba s invaliditetom presudili su u korist Hedone”, stoji u obrazloženju neovisnog žirija stručnjaka.

Direktorica tvrtke Alemka Lončar zahvaljuje na odabiru za vrijednu nagradu, koja će biti uručena 27. studenog u Strasbourgu. “Iznos će nam pomoći u opremanju novog pogona dodatnom tehnologijom. Hedona trenutačno ima 19 zaposlenih, od kojih je devetero osoba s invaliditetom i imamo status integrativne radionice”, kaže nam Lončar i dodaje da će novi pogon (kao i sadašnji bit će u prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci), biti završen kroz najviše dva mjeseca i imati mogućnosti za veću proizvodnju.

“Trenutačni kapacitet proizvodnje je oko 4000 čokolada ili 5000 pralina dnevno. Lani smo imali dobit 56% veću nego godinu ranije, a plan nam je bio u ovoj i to premašiti”, ističe direktorica tvornice delicija. Planove je korona malo pomrsila pa će se u čokolateriji ipak zadovoljiti i s manjim povećanjem.

Praline i čokolade Hedone ručni su rad, cijenjen ne samo za osobnu konzumaciju, već i kao poslovni dar koji banke i kompanije daju partnerima. Nagrada CEB-a za socijalnu koheziju je natječaj usmjeren na prepoznavanje projekata koji se bave gorućim socijalnim pitanjima.

Komentirajte prvi

New Report

Close