Konferencija koju vrijedi poslušati: Mlade žele osvijestiti o poduzetništvu i potaknuti ih na ostanak u državi

Autor: Lucija Špiljak , 10. listopad 2021. u 20:39
Država bi trebala podržavati poduzetničku raznolikost/FOTOLIA

Gostovat će predavači iz različitih sektora koji će sa studentima i mladima podijeliti svoja iskustva, izazove i prednosti, a ukazat će i na učestale greške u poduzetništvu.

Podružnice AIESEC-a u Hrvatskoj – u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu i Splitu – prvi put organiziraju konferenciju Business Future in Croatia namijenjenu mladima i poduzetnicima u Hrvatskoj, koja će se održati 22. i 23. listopada u Zagrebu i Osijeku. Zainteresirani će moći popratiti predavanja uživo ako se nalaze u jednom od dva grada, a na društvenim profilima bit će objavljeni videi predavanja s konferencije nakon završetka.

Cilj je proširiti svijest o uspješnim hrvatskim poduzetnicima, osvijestiti mlade o poduzetništvu i potaknuti ih na ostanak u državi. Gostovat će predavači iz različitih sektora koji će sa studentima i mladima podijeliti svoja iskustva, izazove i prednosti, a ukazat će i na učestale greške u poduzetništvu.

Kako navode organizatori, sva će četiri grada u kojima AIESEC ima podružnice biti organizirana predavanja i jedan panel koji će se održavati u isto vrijeme. Dodaju da kroz predavanja stručnjaka žele pokazati da ljudi sami mogu stvoriti vlastite prilike da postanu dio poduzetničkog svijeta te da svaka ideja vrijedi.

“Nakon nekoliko godina AIESEC u Hrvatskoj organizira nacionalnu konferenciju na temu koju smatram iznimno relevantnom – Business Future in Croatia. Cilj konferencije je potaknuti mlade na poduzetništvo i postizanje iznimnih rezultata u državi. Pozivam sve skeptike da dođu i razuvjere se kako je moguće uspjeti u Hrvatskoj te one koje zanima poduzetništvo da nauče kako pobijediti konkurenciju, naučiti iz pogrešaka ili brendirati proizvod”, rekla je Martina Silov, predsjednica lokalnog odbora AIESEC-a u Zagrebu.

Udruga AIESEC Hrvatska je ogranak najveće studentske organizacije koja djeluje u 124 države a u Hrvatskoj postoji od 1953. godine. Djeluje kao najveća globalna mreža mladih, neprofitna i nevladina organizacija čiji je cilj potaknuti razvoj liderstva i drugih vještina ključnih za unapređenje mladih i time, poboljšanje svijeta. AIESEC je priznat od strane UN-a kao važna karika u lancu ostvarenja ciljeva održivog razvoja. Također, svojim djelovanjem je prepoznat kao platforma za stjecanje iskustava koja se cijene kod brojnih poslodavaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close