Kako hobi pretvoriti u unosan posao? Ovo su glavna pitanja koja si morate postaviti

Autor: Poslovni.hr , 25. listopad 2018. u 10:49
Foto: Getty Images

‘Ako nemaš trenutno novca za velika ulaganja u posao, pokušaj pronaći ljude koji će ti pomoći’.

Svaki početak zahtjeva upoznavanje s koracima koji nas čekaju pri pokretanju posla jer hobi je samo strast koja se još nije unovčila. Michael E. Gerber piše knjigu o poduzetništvu koja je odlična literatura za sve koji žele provjeriti imaju li poduzetnički duh, imaju li „ono nešto“ potrebno za izgraditi vlastiti posao, pise Jolie.hr.

'Prvo korisno pitanje koje treba sebi postaviti je: Koji je to moj hobi, proizvod ili usluga, za koju vjerujem da vrijedi i koja može doprinijeti i unaprijediti život drugim ljudima?

Drugo korisno pitanje glasi: Koji su moji strahovi, izazovi koje ću morati da prebrodim kako bih uspjela da od ovog hobija kreiram posao? Koja su to znanja koja mi nedostaju ili za koja ću morati angažirati druge ljude da mi pomognu? Što je to što ću morati bolje usavršiti jer poduzetništvo zahtjeva cjeloživotno učenje?

Kad pogledaš prepreke iz pitanja iznad, zapitaj se hoćeš li izabrati da ih pređeš ili ćeš im dozvoliti da ti diktiraju tvoj životni i karijerni put!? Ako nemaš trenutno novca za velika ulaganja u posao, pokušaj pronaći ljude koji će ti pomoći, jer vjeruju u tebe ili tvoju ideju, ili im ponudi zamjenu za nešto što znaš  raditi bolje nego drugi, većina blogera danas tako surađuje s fotografima kako bi si međusobno osigurali dobru promociju. Ako nemaš vremena od svog stalnog posla da bi se u međuvremenu bavila hobijem, ustani sat vremena ranije. Za sve postoji rješenje.'

Komentirajte prvi

New Report

Close