Jedan savjet inspirirao je na stvaranje novog brenda

Autor: Poslovni.hr , 15. veljača 2020. u 09:16
Foto: YouTube Extratv screenshot

‘Rekao mi je nešto što je odjeknulo u meni’.

Ime najnovijeg mirisa Jennifer Lopez, Promise (Obećanje), nadahnut je nečim što je milijarder Warren Buffett rekao pjevačici, glumici i poduzetnici.

“Rekao mi je nešto što je odjeknulo u meni.”, rekla je za ABC News Jennifer Lopez govoreći na predstavljanju mirisa u rujnu, prenosi CNBC Make It. 

“Rekao je: “Brend je obećanje.”.”

“Osjećam da sve što iznesem u svijet mora biti obećanje”, rekla je.

„Moramo imati obećanja dana samima sebi. To je zapravo temelj koji nas vodi dalje. Doista me natjerao da razmišljam o životu na veći način.”

Tako je Lopez pomislila da će to biti pravo ime u pravo vrijeme za njen miris.

Forbes je Lopez svrstao na 76. mjesto slavnih za 2019. godinu s 43 milijuna dolara procijenjene zarade. Prema navodima WWD-a, njezino carstvo od 25 mirisa vrijedi dvije milijarde dolara.

Iako je spomenuti savjet bio nadahnuće za Lopez, Buffettu to nije prvi put da ga koristi. Rekao je dioničarima Berkshire Hathawaya istu stvar na oba sastanka 2008. i 2009. godine u Omahi u Nebraski.

Važnost obećanja za život i poslovanje

U stvari, predsjedavajući i izvršni direktor Berkshirea spomenuo je riječ “obećanje” više od 130 puta u pismima dioničarima tijekom godina – svaki put u vezi s ispunjenim obećanjima, obećanjima koja su prekršili drugi i obećanjima koja je dao dioničarima.

″U Berkshire-u možemo održati svoja obećanja.“, rekao je Buffett u svom pismu dioničarima iz 1993. godine.

I u svom pismu iz 1990. rekao je, “ponašat ćemo se upravo onako kako smo obećali – prvo zato što smo to obećali, a drugo zato što to trebamo kako bismo postigli najbolje poslovne rezultate.”

“Mislim da možete odnijeti Warrenova obećanja u banku.”, rekao je Charlie Munger, potpredsjednik Berkshirea tijekom sastanka u Omahi 2008. godine, govoreći o vrijednosti izrečenog od strane njegovog poslovnog partnera Buffetta.

Komentirajte prvi

New Report

Close