Izvarili ‘hakersko’ pivo s apelom za cyber sigurnost

Autor: Lucija Špiljak , 10. srpanj 2021. u 09:22
Foto: pixabay

Jedan od suosnivača Varionice Davor Simičić objasnio je da je do suradnje s Combisom došlo radi želje da se kreira inovativno pivo s ekskluzivnim potpisom.

Craft pivo Hack3r novo je piće koje su osmislili i na tržište plasirali IT tvrtka Combis i craft pivovara Varionica. Hack3r je dio #GetInvolved inicijative, ali i nova zvijezda 30SEC cyber security kampanje na kojoj tvrtka radi već nekoliko mjeseci kako bi upozorila i educirala javnost o online prijetnjama.

“Hack3r ima dvije edicije – white hat i black hat i nadamo se da će se i terminologija uhvatiti u javnosti, da će ljude zaintrigirati i da će tako shvatiti da se internet sigurnost odvija kroz nadmetanje ‘bijelih’ i ‘crnih’ šešira odnosno dobrih i ‘zločestih’ hackera”, pojasnio je direktor Combisa Goran Car. Jedan od suosnivača Varionice Davor Simičić objasnio je da je do suradnje s Combisom došlo radi želje da se kreira inovativno pivo s ekskluzivnim potpisom.

“Razvoj piva bio je slobodan bez ograničavajućih faktora poput cijene ili sirovine, što je stvorilo fantastično iskustvo pivarenja. Vodili smo se time da stvorimo novi i drugačiji craft, a posebno sam ponosan na white hat edition koji pruža intrigantan doživljaj i zbog čega je i ime u potpunosti pogođeno”, rekao je Simičić, dodajući da svijetlo ale pivo Hack3r prati stil američke IPA-e. Podsjetimo, u svibnju su proizvodi Varionice proglašeni najboljima u Europi na European Beer Challenge u Londonu, prestižnom natjecanju i ocjenjivanju piva.

Kako kažu tvorci Hack3ra, ovo je kreativna voćna bomba sa sinergijom ananasa i kokosa, a dostupna je za narudžbu na internetskoj stranici Varionice od danas 9. srpnja. Proizvodnja tamnog ale piva je gotova, a slijedi punjenje i distribucija u rujnu. Car je istaknuo kako će lansiranje popratiti i novom edukacijom o sigurnosti, poručivši građanima da uvijek barem jednim oko paze jesu li online sigurni.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bravo za Varionicu i Combis. Ja sam uvijek za dobru pivu. Sve o pivi ja pronalazim naKuća Piva

New Report

Close