InfoDom razvio inovativnu platformu za digitalnu transformaciju poduzeća – DEP

Autor: Objava za medije , 23. srpanj 2020. u 13:55
FOTO: Pixabay

Tvrtka InfoDom d.o.o. iz Zagreba, ugovorila je dodjelu bespovratnih sredstava za projekt Razvoj novog i inovativnog proizvoda DEP (Digital Enterprise Platform) za digitalnu transformaciju poduzeća, koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.141.226,62 kuna, od čega su bespovratna sredstva 5.466.840,40 kune. Projekt je započeo s provedbom 1. rujna 2017., a završava 31. kolovoza 2020. godine.

Uslijed naglog napretka digitalnih tehnologija i tehnologija četvrte industrijske revolucije, svjedoci smo sveopćeg trenda digitalne transformacije poduzeća. Nakon pojave mehaničkih strojeva, električne energije i informacijske tehnologije, govori se o četvrtoj industrijskoj revoluciji koja će rezultirati umrežavanjem digitalnih uređaja. Između ostalih, cilj je putem Industrije 4.0 stvoriti pametne tvornice u kojima će se putem digitalizacije uspostaviti komunikacija između ljudi, strojeva, proizvoda i poslovnih sustava.

Kada je riječ o Hrvatskoj, možemo slobodno reći kako hrvatske tvrtke velikim dijelom već zaostaju prema efikasnosti i efektivnosti u odnosu na kompanije koje posluju na globalnom tržištu te će se taj jaz ubrzo povećati ukoliko izostanu ulaganja u digitalizaciju. Posljedica izostanka daljnjih ulaganja hrvatskih tvrtki bi bile drastične u pogledu zaostajanja, gubitka tržišta i prihoda poduzeća, te posljedično stagniranja gospodarstva.

DEP platforma je primarno namijenjena poslovnim subjektima u energetskom sektoru, koji tradicionalno kasne s digitalnom transformacijom i stoga smo se odlučili razviti platformu koja će ubrzati transformaciju poslovanja prema većoj osjetljivosti prema kupcima, kvalitetnijoj integraciji poslovnih procesa kao i postizanju agilnijeg poslovnog modela. Rješenje se sastoji od sustava koji će omogućiti interaktivnu vezu prema krajnjim korisnicima i kupcima energetskih usluga, kroz koje će imati stalan dotok podataka o navikama i potrebama svojih kupaca te će iste preko posebnih modula moći ugrađivati u svoje proizvode i usluge. Na taj način će postići da svoje usluge i ponudu prilagode specifičnim i konkretnim potrebama onim ciljanim skupinama kod kojih će ostvariti najbolje poslovne rezultate.

Platforma sadrži i IMS (Innovation Management System) sustav koji će poslovnim subjektima omogućiti da svoj poslovni model mogu brzo i stalno prilagođavati promjenama na tržištu i to kroz integrirane sustave za optimizaciju poslovnih procesa i modul za stalno inoviranje: proizvoda i usluga, poslovnih procesa te cijelih poslovnih modela.

U središtu platforme nalaze se moduli za povećanje interakcije s kupcima C2C i CESS koji pružaju podršku za upravljanje odnosom s influencerima u svim fazama životnog ciklusa, od identifikacije; pretraživanja i pronalaženja influencera; uspostave kontakta, te slanja briefing-a i ugovaranja odnosa; preko kolaboracije kroz strukturirane zadatke vezano uz kreiranje, odobravanje objava i praćenje na društvenim mrežama; pa sve do finalne prodaje.

CESS komponente, zahvaljujući svojim naprednim mogućnostima praćenja navika i potreba potrošača omogućuje korištenje takvih informacija za optimizaciju potrošnje energije i

posljedično smanjenje emisije CO2. S druge strane, CESS u kombinaciji s naprednim CRM komponentama omogućuje krajnjim korisnicima povećanje kvalitete života („Smart Living“).

Digitalizacija u svakodnevnom životu nije promijenila samo ponašanje nego i očekivanja. Umjesto da kupuju standardizirane proizvode kupci žele individualna rješenja za točno određen problem. Jedan od najvažnijih ciljeva digitalne transformacije je unaprjeđenje korisničkog iskustva, međutim, to nije moguće ukoliko kupci svoje transakcije ne mogu obavljati na način i u vrijeme kada to njima najviše odgovora. Osim promjene u načinu kupovine, današnji kupci bitno drukčije donose odluke o kupovini i konzumaciji usluga.

Komentirajte prvi

New Report

Close