‘Imaju potpuno jasnu viziju kako svoj proizvod staviti na tržište’

Autor: Lucija Špiljak , 06. rujan 2021. u 22:00
Neki od pobjednika natječaja za naj poduzetničke ideje koji provodi Simora/PD

Projekt zajedno provode Sisačko-moslavačka razvojna agencija Simora, Tehnološki park Inter iz BiH te Inovacijsko poduzetnički centar Tehnopolis iz Crne Gore.

Na The finals: and now, the #CROWN, velikom regionalnom izboru za najbolje poduzetničke ideje iz Hrvatske, BiH i Crne Gore održanom u dvorcu Jurjevec u Lekeniku, okrunjene su po tri najbolje ideje navedenih država čiji su predstavnici partneri prekograničnog projekta Crown.

Projekt zajedno provode Sisačko-moslavačka razvojna agencija Simora, Tehnološki park Inter iz BiH te Inovacijsko poduzetnički centar Tehnopolis iz Crne Gore, a namijenjen je mladima s ciljem stvaranja novih radnih mjesta.

Tako se na poziv partnera u projektu prijavilo 300 mladih sa svojim poduzetničkim idejama. Kako su kandidati i njihove ideje testirane i razvijane, selekcijski postupak smanjivao je broj kandidata.

Tako se u konačnici u Lekeniku za glavnu nagradu borilo šestero kandidata iz Hrvatske, 13 iz Crne Gore i devetero iz BIH. Nagrade za najboljih tri iz svake države su financijska pomoć i bogate marketinške kampanje koje bi trebale osigurati vidljivost ideje i uspješnost crowdfunding kampanje koja će uslijediti.

U konkurenciji hrvatskih kandidata nagradu u formi crowdfunding kampanje osvojili su Stefan Vedrina, koji je razvio platformu nazvanu Learny, s edukativnim materijalima za djecu, Josipa Bencek, čiji proizvod Eye hearing revolucionarno pomaže prijenos govora u tekst putem pametnih naočala za osobe s oštećenjem sluha, te Luka Soldo koji je predstavio Herbie, rješenje za oslobađanje od nikotinske ovisnosti.

“Mi ovime nismo samo izabrali najbolje ideje, mi smo izabrali one koji imaju odlične ideje, ali i razrađene troškovnike i potpuno jasnu viziju kako svoj proizvodi staviti na tržište.

Kandidatima iz Hrvatske su na raspolaganju po 25 tisuća eura vrijedne marketinške kampanje s kojima će put koji su zamislili biti znatno lakši”, rekao je Mario Čelan, direktor Sisačko-moslavačke razvojne agencije Simora koja provodi projekt za Hrvatsku.

Komentirajte prvi

New Report

Close