Imate li osobine uspješnog menadžera?

Autor: Poslovni.hr , 20. travanj 2017. u 14:50
Foto: Fotolia

Imaju li menadžeri moć rješavanja problema? U čemu je tajna uspješnog vođenja zaposlenika?

Menadžeri organiziraju i koordiniraju izvršenje radnih zadataka, nadgledaju njihovo provođenje i motiviraju zaposlene. Svojim aktivnostima nastoje udovoljiti ciljevima organizacije: održati i povećati proizvodnost i dobit, zadovoljiti promjenjive i sve specifičnije potrebe kupaca, uvesti tehnološke promjene u radni proces. Motiviranje zaposlenih menadžeri postižu tako da jasno izražavaju suradnicima i podređenima svoje zahtjeve i daju im povratne informacije. 

Ključne osobine menadžera:

•    Organiziranost
•    Kompetentnost
•    Vještina ophođenja sa ljudima
•    Sposobnost motiviranja zaposlenika
•    Inovativnost i kreativnost
•    Odlučnost

Vještina učinkovitog upravljanja izazovna je za sve menadžere, a nužno potrebna za ostvarenje strateških ciljeva poduzeća. 

Poslovni dnevnik u suradnji sa vodećim stručnjacima organizira jednodnevne edukacije za poduzetnike, voditelje i managere. 

Odaberite iz bogate ponude specijaliziranih edukacija i leadership treninga za managere, voditelje i direktore za učinkovito vođenje, delegiranje i upravljanje zaposlenicima.

Datum održavanja i naziv edukacije:

24.4.2017. Menadžment – Upravljanje organizacijom i promjenama stvarajući poticajno radno okruženje

5.5.2017. Konstruktivno rješavanje sukoba u timu – Vještina upravljanja zaposlenicima, poticanje suradnje i komunikacije.

 15.05.2017. Učinkovito delegiranje i rukovođenje timom  i organizacijom – Leadership za menadžere

22.5.2017. Kako postaviti ključne parametre za praćenje zaposlenika – Izmjerite koliko vaši zaposlenici utječu na uspješnost vašeg poduzeća

04.07.2017 Segmentiranje tržišta i upravljanje likvidnošću  – Kako minimalizirati rizike poslovanja?

06.07.2017. Razvijte vještine strateškog i inspirirajućeg vođenja 

20.07.2017. Leadership za mlade menadžere – sve što trebate znati za učinkovito upravljanje

Detaljnije informacije o svim seminarima možete pročitati u našoj rubrici Seminari www.poslovni.hr/seminari/

Radna učinkovitost i upravljanje ljudskim potencijalima 22.5.2017.

Na radionici ćemo naučiti što je potrebno za podizanje radne učinkovitosti i angažmana zaposlenika, povećanje razine optimizma i blagostanja u poduzeću, smanjenje stresa i značajno povećanje financijskih rezultata. Naučiti ćemo kako odrediti KPI u upravljanju ljudima, što su i kako se odrađuju fiksni i varijabilni troškovi plaće i kako pratiti efikasnost rada. Koji je vaš stil upravljanja i kako upravljati različitim tipovima zaposlenika.Više o seminaru i prijavi pročitajte OVDJE.  

Učinkovito delegiranje i rukovođenje timom   15.05.2017.

Mnogim menadžerima, osobito onima koji su tek stupili na tu funkciju, najveći je izazov delegirati zadatke svom (novom) timu. Nakon ovog seminara menadžeri će razviti svoju vještinu upravljanja timom, efikasnijeg upravljanja vremenom i procesom procjene učinka kroz usmjeravanje zaposlenika, delegiranje zadataka i razvojnih razgovora. Svrha seminar je naučiti i znati primijeniti pravilne tehnike i stilove upravljanja zaposlenicima (individualno ili u timu), kako bi se postiglo efikasnije postizanje ciljeva i rasterećenje od mikro-menadžerskih operacija, a u svrhu fokusiranja na ostvarivanje srednjoročnih i dugoročnih strateških ciljeva kompanije.Više o seminaru i prijavi pročitajte OVDJE.  

Konstruktivno rješavanje sukoba u timu 5.5.2017.

Svaki menadžer mora znati kako voditi timove i upravljati konfliktima u timu. No, svaki konflikt ne mora nužno značiti da se radi i o sukobu. Na ovom seminaru naučit ćete što sve uzrokuje konflikte, dovodi do sukoba te kako reagirati na njih. Kroz interaktivne vježbe primijenit ćete komunikacijske alate koji će vam pomoći da poboljšate međusobnu suradnju timova, izgradite kulturu pozitivnog natjecanja i timske suradnje, kako bi što kvalitetnije ostvarili sinergiju potrebnu za ostvarenje vaših poslovnih ciljeva. Više o seminaru i prijavi pročitajte OVDJE.  

Organizator: Večernji list d.o.o. – Poslovni dnevnik

Tel: + 385 1 6326 085

e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Popis svih seminara potražite na web stranici www.poslovni.hr/seminari/

Komentari (1)
Pogledajte sve

Imam,jedna od mojih glavnih osobina je,da sam sve KREDITNE KARTICE,presjekao i užgao,za početak dovoljno!Tako to menadžeri rade.Odmah u startu po prstima,nema peglanja!

New Report

Close