HT novim uslugama kontra Dropboxa, Googlea…

Autor: Bernard Ivezić , 29. studeni 2016. u 16:27
Magenta 1 za male i srednje tvrtke/S.M./PIXSELL

Hrvatski telekom ojačava poziciju u SME segmentu te počinje nuditi neklasične usluge.

Hrvatski telekom priprema se ojačati poziciju i povećati prihod u segmentu malih i srednjih tvrtki (SME) kroz takmičenje s globalnim internetskim divovima poput Dropboxa, Skypea, Ubera, Booking.com-a i Googlea.

Operater je u ponedjeljak predstavio novu premium ponudu za SME korisnike koja kombinira mobilne i fiksne telekom usluge zvanu Magenta 1 Business. Jerko Dumanić, direktor marketinga poslovnih korisnika HT-a kaže da su odlučili postojeći model prodaje minuta i interneta na veliko zamijeniti s četiri ciljane ponude. Njima ciljaju direktore, tajnice te terensko i uredsko osoblje. "Na veliko se prodaje više i jednostavnije za nas pa smo svjesni da će korisnici ovako dobiti niže cijene, ponudu koja im je bolja i mogućnost da se lakše prilagode tržišnim uvjetima, ali time će osloboditi dio sredstava za kupnju ICT usluga koje im trebaju a do sada su se od njih suzdržavali ili su ih skupo plaćali internetskim i IT tvrtkama", kaže Dumanić.

Pojašnjava da se HT na taj način nada da će prodati više svojih cloud, storage i drugih usluga kojima konkurira internetskim igračima. Trenutačno, pojašnjava Dumanić, korisnici su kod telekoma koncentrirani na klasične telekom usluge. S druge strane, navodi da mnoge tvrtke u Hrvatskoj već danas plaćaju backup podataka na Dropboxu što HT može ponuditi povoljnije kroz vlastitu uslugu Cloud Storage. Skypeu pak HT konkurira kroz uslugu BusinessConnect. Jednako tako u HT-u navode da mogu ponuditi ERP, CRM, Office, upravljanje ljudskim potencijalima, upravljanje dokumentima i još mnoge druge aplikacije u cloudu.

"Želimo biti partner hrvatskom biznisu kojem na teren ulaze veliki internetski igrači i uzimaju mu dio kolača, od Ubera, Booking.com-a ili Googlea, a HT može ponuditi hrvatskom SMB-u alate da se nosi s tom konkurencijom, koje mi s obzirom na našu veličinu možemo dobiti iznimno povoljnijo i koje smo jednako tako povoljno spremni ponuditi domaćim igračima", kaže Dumanić. Posebno ističe da je IT sigurnost sve veći problem tvrtkama u Hrvatskoj te da HT ima rješenje i za to. Lani je, tvrde u HT-u, broj napada na biznise pomoću zlonamjernih programa porastao za 165% dok su četiri od 10 tvrtki imale ozbiljnih problema s virusima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close