HAMAG-BICRO: Poduzetnicima iduće godine na raspolaganju 15 puta više sredstava

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. studeni 2014. u 17:21
Thinkstock

HAMAG-BICRO planira tijekom idućih godinu dana organizirati još niz radionica koje će tematski pokriti sve razvojne faze poslovanje, od istraživanja i razvoja do komercijalizacije i plasmana na tržište.

Malim i srednjim poduzetnicima bit će iduće godine na raspolaganju iz strukturnih fondova Europske unije oko 1,7 miljardi kuna i zato je važno da se što bolje pripreme za povlačenje tih sredstva, istaknuo je u utorak predsjednik uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) Darko Liović.

Otvarajući prvi Poduzetnički forum HAMAG-BICRO-a" Liović je naveo kako će u 2015. godini poduzetnicima biti na raspolaganju 15 puta više sredstava u odnosu na ovogodišnjih 100 milijuna kuna. "Zato se trebamo dobro pripremiti, poboljšati komunikaciju između financijskog sektora, poduzetnika i javnog sektora, te poduzetnicima olakšati pristup strukturnim fondovima", kazao je Liović.

Dodao je da je u tom cilju i organiziran Forum HAMAG-BICRO-a kako bi se ukazalo na prilike i probleme s kojima se susreću poduzetnici te potaknula razmjena informacija između javnih institucija i privatnog sektora.

Tema prve radionice bila je "Poduzetnik početnik: od ideje do realizacije" s naglaskom na pisanje poslovnih planova, pisma namjere te kreditiranje, odnosno dobivanje jamstava za kredite.

HAMAG-BICRO planira tijekom idućih godinu dana organizirati još niz radionica koje će tematski pokriti sve razvojne faze poslovanje, od istraživanja i razvoja do komercijalizacije i plasmana na tržište.

Sljedeća radionica planirana je za prosinac na temu HAMAG-ovog projekta RAZUM namijenjenog financiranju novoosnovanih poduzeća ili početno financiranje razvoja novog proizvoda ili usluge te na temu projekta IRCRO namijenjenog poticanju istraživanja i razvoja.

HAMAG-BICRO pruža potporu poduzetnicima kroz financiranje njihova poslovanja i razvoja davanjem jamstva za odobrene kredite, dodjelom bespovratnih potpora, mikrokreditiranjem te poticanjem investicija. Također im pruža savjetodavnu podršku.

Komentirajte prvi

New Report

Close