Grad dodijelio nove potpore poduzetnicima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. rujan 2018. u 14:11
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić u utorak je dodijelio 15 potpora gradskim poduzetnicima u ukupnom iznosu od 208.000 kuna.

Potpore su dodijeljene u sjedištu informatičke tvrtke "Inchoo", jedne od dobitnice potpora, a Vrkić je najavio da će do kraja ove godine iznos za potpore poduzetnicima biti povećan.

"Do sada smo podijelili oko 1,2 milijuna kuna za potpore poduzetnicima, ostalo je još oko 400 tisuća kuna, ali pripremamo rebalans gradskog proračuna i u njemu ćemo za te namjene dodati još 400 tisuća kuna, tako da bismo u ovoj godini iznos za potpore poduzetnicima zaokružili na ukupno dva milijuna kuna”, rekao je Vrkić.

Dodao je kako Gradska uprava na tome neće stati i očekuje da će u proračunu za 2019. taj iznos biti još veći.

"Svjesni smo da, iako to nije u opisu poslova Gradske uprave, moramo poraditi na povećanju produktivnosti i zapošljavanja i industrijskom rastu. Na taj način želimo osigurati uvjete za normalan život građana, da ne moraju odlaziti iz Osijeka", zaključio je Vrkić.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo rekao je kako je ovo peta ovogodišnja dodjela potpora poduzetnicima, a riječ je o  potporama ostvarenim na osnovu Javnog poziva za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području Osijeka.

Pojasnio je kako Javni poziv predviđa sedam mjera na koje se poduzetnici mogu prijaviti, no dominiraju prijave na mjeru za poticanje poduzetnika početnika, to su oni koji rade kraće od dvije godine, a druga mjera na koju se najviše javljaju je ona za nabavku i ugradnju strojeva i opreme.

"Puno manje je interesa za mjeru za potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, potporu za certificiranje proizvoda i procesa i potporu za izlaganje na sajmovima. Javni poziv raspisan je i dalje, dok ne budu utrošena sva predviđena sredstva, a na mjesečnoj razini imamo tridesetak prijava poduzetnika”, rekao je Krolo.

Komentirajte prvi

New Report

Close