Galošić menadžer godine, Klimaoprema u šest godina udvostručila broj zaposlenih

Autor: Mladen Miletić , 17. veljača 2023. u 07:00
Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaopreme/PD

Tradicionalna dodjela obogaćena i nagradom koja nosi ime Tihomira Premužaka.

U organizaciji Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA, a pod pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića, u hotelu Westin održana je svečana dodjela nagrade Menadžer godine.

Predsjednica HUM-CROMA-e Ana Soldo naglasila je pritom ulogu menadžera i poduzetnika: “Najvažniji sastojak gospodarskog uspjeha su ljudi, menadžeri i poduzetnici, pokretači svega u društvu. Na njihovoj inovativnosti, entuzijazmu, usmjerenosti, radu i brizi o održivosti i budućim generacijama počiva uspjeh svake suvremene tvrtke i zemlje. Stoga se CROMA i usmjerila poticanju poduzetničkog duha i autentičnosti, osnaživanju i edukaciji te stvaranju budućih lidera za društvo koje želimo postati.”.

Dodijeljeno 11 nagrada
Dodijeljeno je 11 nagrada po različitim kategorijama. Kriteriji pri izboru su rezultati tvrtke, odnosno bilanca uspjeha i stvarnih kvalitativnih pokazatelja poslovanja (udio na domaćem tržištu, rast izvoza, broj novootvorenih ili sačuvanih radnih mjesta, fizički opseg poslovanja, naturalni pokazatelji rasta itd.), upravljanje društvenim i okolišnim utjecajima poduzeća, ali i javni i društveni angažman u području strukovnih, humanitarnih, kulturnih, sportskih ili drugih aktivnosti.

Soldo

Na inovativnosti menadžera i poduzetnika, njihovu entuzijazmu, usmjerenosti, radu i brizi o održivosti i budućim generacijama počiva uspjeh svake suvremene tvrtke i zemlje.

Dobitnik nagrade menadžer godine u kategoriji velikih poduzeća je Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaoprema, kompanije koja je u proteklih šest godina koliko je Galošić na čelu, udvostručila broj zaposlenih; s 330 na 680, u 2021. ostvarila više od 1.100.000.000 kuna prihoda i izvezala 92,5% svojih proizvoda i usluga.

Nagradu za životno djelo posthumno je dobio Tihomir Premužak, dugogodišnji predsjednik Uprave Vetropack Straža. U vrijeme njegovog upravljanja (2012.-2022.) provedena je najveća investicija u povijesti tvrtke koja je obuhvaćala instalaciju nove proizvodne linije i značajne infrastrukturne zahvate kojima je moderniziran izgled tvornice te povećan kapacitet proizvodnje za 50%. U 2021. tvrtku je prvi puta doveo do prihoda većeg od milijarde kuna.

Adam Đanić, direkor CEKOM NI Nova Gradiška, dobitnik je u kategoriji projektni menadžer, dok je najboljim mladim menadžerem proglašen predsjednik Uprave Francka Ivan Artuković, predsjednik uprave Franck.

Zvonko Popović, osnivač i direktor tvrtke KANAAN iz Donjeg Miholjca najbolji je u u kategoriji srednjih poduzetnika, a kod velikih Ivan Križanec, vlasnik i direktor WE-KR iz Lepoglave. Robertu Mustaču, predsjedniku Uprave Messer Croatia plin pripala je nagrada u kategoriji inozemnih poduzeća.

Marko List, direktor Consultare iz Vrbovca laureat je u kategoriji mikro poduzeća, Mišel Sirotić, vlasnik i direktor Aura proizvodi iz Buzeta u kategoriji mala poduzeća, a Ivanka Mabić Gagić, izvršna direktorica hrvatske podružnice tvrtke Httpool by Aleph (Noovo Internet) iz Zagreba u kategoriji srednja poduzeća.

Perspektiva gospodarstva
Od ove godine HUM-CROMA dodjeljuje i nagradu “Tihomir Premužak” za pozitivan društveni utjecaj u znak sjećanja na izniman angažman i doprinos kojim je Tihomir zadužio cjelokupnu gospodarsku i društvenu zajednicu. Prva dobitnica nagrade je Ana Soldo, regionalna direktorica Quehenberger logistics za angažman u Zakladi za sigurnost u prometu Petrin korak.

Predsjednik žirija Stjepan Orešković istaknuo je: ”Kada zbrojimo sve milijarde prihoda, povrata na investicije, bruto i neto dobiti, slobodni novčani tijek, inovacije i tehnologije koje su ostvarili dobitnici ovogodišnjih CROMA nagrada, onda znamo da će se ljudi koji su razvili visoku razinu poslovne inteligencije s pravom ponosno vratiti u svoje obitelji, među zaposlene…”.

Nakon dodjele nagrada, održana je i panel diskusija na temu “Perspektiva hrvatskog gospodarstva”.

Komentirajte prvi

New Report

Close