FOTO: ‘Ovo je odlična prilika za širenje na američkom tržištu’

Autor: Lucija Špiljak , 18. veljača 2020. u 14:57
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Edukacijski se dio fokusira na obrazovne ustanove, od škola do vrtića

Maturantima zagrebačke V. Gimnazije Filipu Hercigu, Matiji Fućeku i njihovom timu uručeno je priznanje za projekt Mundus Education System za koji su u sklopu HUP-ova natječaja Poduzetnici budućnosti nagrađeni donacijom od 25.000 kuna. Nagradu su im uručili predstavnici HUP-a te Ivan Gabrić, član Uprave A1 Hrvatska. Mundus Education System je pametna društvena igra tvrtke Mundus Technologies koja tehnologiju približava formalnom obrazovanju kroz nekoliko hardverskih i softverskih rješenja, a koju danas koristi 60-ak škola u Sloveniji i Hrvatskoj. Kako su istaknuli Hercig i Fućak, ovo im priznanje predstavlja vjetar u leđa, a donacija im je pomogla da svim školama dostave potrebne materijale. Mladim inovatorima, koji su na ovom projektu radili nekoliko godina, želja je studirati u SAD-u na Harvardu ili Stanfordu, a njihova je generalna vizija, kažu, spoj biznisa i računalnih znanosti. Paralelno uz studij nastavit će razvijati igru jer, kako ističu, ovo je njihov životni projekt.

“Ovo je odlična prilika za širenje na američkom tržištu, ali i u zemljama Europske unije. Jedan segment igre je edukacijski, a drugi tržište privatnih korisnika. Edukacijski se dio fokusira na obrazovne ustanove, od škola do vrtića”, objašnjava Hercig.

“Željeli smo napraviti nešto novo i zanimljivo. Imali smo kratku epizodu razvoja za edukacijski sektor kojoj smo se posvetili, a sve veći broj ljudi pokazao je interes za inicijalni segment igre. Stoga je ideja napraviti društvenu igru koja je zapravo konzola; ploča se spaja na mobitel putem mobilne aplikacije i zatim birate željenu igru. Nadalje, ideja je da updejtanjem možete skinuti i isprobati potpuno nove igre kroz istu fizičku ploču koju ste ranije kupili”, navodi Fućek i dodaje da je moto igre “jedna ploča, bezbroj igara”. Hercig i Fućek zadovoljni su povratnim reakcijama učenika kojima je zanimljivo učiti gradivo na neklasičan način koje im profesori mogu predstaviti kroz zabavu”, kaže Hercig.

Ivan Gabrić iz A1 je po uručenju nagrade održao predavanje poručivši učenicima da je u životu normalno pokušavati i ponekad ne pobijediti, no da ih to ne bi trebalo obeshrabriti. “Mladi ste i u vama želi potaknuti i podržati ambiciju, koja je često okrutna stvar, a život nije lagodan kao u srednjoškolskim danima. Znanje vam je potrebno kako biste pokazali svoje vještine i prednosti u odnosu na druge, a ne da biste ga naplati, i ono se dokazuje svakoga dana”, poručio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close