Filipović najavio rasterećenje za dio građana

Autor: Poslovni dnevnik , 18. siječanj 2023. u 09:45
Ministar gospodarstva Davor FIlipović ukidanje je najavio tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru/N. Žganec/PIXSELL

Veći broj usluga pruža sada digitalizirano s posebnim naglaskom na internacionalizaciju poslovanja, te organiziranje posjeta svjetskim i europskim sajmovima.

Ministar gospodarstva Davor Filipović najavio je u utorak tijekom saborskog aktualnog prijepodneva da Vlada u ovoj godini planira rasteretiti hrvatske poduzetnike za dodatnih 133 milijuna eura parafiskalnih nameta.

“Vlada razmišlja što više rasteretiti hrvatske poduzetnika pa tako u ovoj godini planiramo rasteretiti hrvatske poduzetnike za skoro 133 milijuna eura ukidanjem parafiskalnih nameta kako bi imali više novca za investicije i kreiranje dodane vrijednosti”, najavio je ministar nakon upita Darija Hrabaka (HSLS) o funkcioniranju Hrvatske gospodarske komore nakon ukidanja obvezne članarine.

Kada je riječ o HGK, kazao je Filipović, nakon novog zakona komora se reorganizirala, smanjen je broj zaposlenika sa 600 na 291, 96 posto članova komore više ne plaća članarinu i samim tim se više orijentirala na pružanje usluga na tržištu kako bi povećala vlastite prihode.

Veći broj usluga pruža sada digitalizirano s posebnim naglaskom na internacionalizaciju poslovanja, te organiziranje posjeta svjetskim i europskim sajmovima, dodao je Filipović.

Odvojeno, Filipović je poručio i kako je najbolja “pedagoška mjera” za sve one koji su neopravdano digli cijene, posjeti inspektorata te porezne i carinske uprave.

Komentirajte prvi

New Report

Close