Energetska obnova na još tri škole Brodsko-posavske županije

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2018. u 22:00
Župan Danijel Marušić posjetio je školu Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovom Selu

Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta od 79 posto.

Projekt vrijedan 27 milijuna kuna, namijenjen energetskoj obnovi školskih objekata, u punom je zamahu.

Temeljem potpisanog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih fondova devet škola s područja Brodsko-posavske županije bit će uskoro potpuno obnovljene po najsuvremenijim energetskim standardima. Obnovom energetske funkcionalne cjeline projektirana je ušteda toplinske energije za grijanje nakon provedbe projekta od 79%. Župan Danijel Marušić, zamjenik Damir Mirković i resorna pročelnica Anica Vukašinović posjetili su Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovom Selu, gdje su potpisom ugovora s tvrtkom Dinamix započeli radovi vrijedni preko 2,100.000 kuna.

Nadzor nad radovima vršit će tvrtka MIG iz Slavonskog Broda, a predviđeni su radovi toplinske izolacije vanjske ovojnice i ugradnje termostatskih ventila. Završetkom radova, koje se kako je istaknuo župan Marušić, predviđeno za četiri mjeseca, očekuje se da će ušteda energije biti 57,76%. Potpisu ugovora i početku radova nazočili su i načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis i ravnateljica škole Zrinka Dejanović. Obnavljase i osnovna škola Mato Lovrak iz Nove Gradiške, radovi vrijedni 3,3 mil. kuna donose uštede energije od 61%.

Izvođač radova također je tvrtka Dinamix, a nadzor će vršiti ovlaštena projektantica Višnja Lasović Kodžoman. U Osnovnoj školi u Okučanima predviđeni ušteda energije nakon provedbe projekta iznosit će čak 81,4%. Radove vrijedne 3,1 mil. kn izvodit će slavonskobrodska tvrtka Vukojević gradnja, a nadzor će vršiti tvrtka MIG i koordinatorica Viktorija Teskera Sučić. Po potpisu ugovora, župan Marušić je naglasio: "Škola će doista biti energetski učinkovita. Želim zahvaliti ravnateljici Ivani Mijatović koja je dala veliki doprinos u obnovi škole i načelniku Općine Okučani Aci Vidakoviću na potpori projektu".

Komentirajte prvi

New Report

Close