Dodijeljene nagrade najuspješnijim hrvatskim poduzetnicima

Autor: Darko Bičak , 14. prosinac 2016. u 15:40
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

U kategoriji Uzlet prihoda dobitnik je tvrtka Sensa Oliva kojoj je prihod lani porastao za 1727 posto, odnosno s nešto manje od 600 tisuća kuna u 2014. tvrtka se popela lani na 10,9 milijuna kuna.

U sklopu Summita poduzetništva su u srijedu u Zagrebu dodijeljene nagrade najuspješnijim hrvatskim poduzetnicima u niz kategorija. Opći kriteriji su bili da je tvrtka u prethodne dvije godine morala imati minimalno troje zaposlenih, a ujedno i pozitivne poslovne rezultate u tom razdoblju. Da bi tvrtka ušla u konkurenciju mora biti u većinskom domaćem vlasništvu, a isključene su javne tvrtke. Iz projekta su bile isključene tvrtke koje se bave prodajom automobila.

Najveća hrvatska tvrtka za otkup i promet zlatom Auro Domus je proglašena dobitnikom u kategoriji Uzlet izvoza za ovu godinu, a nagrada je na svečanosti uručena prokuristu tvrtke Lorisu Dessardu. Auro Domusu je lani imao rast izvoza za statistički nevjerojatnih 32.509 posto, odnosno s vrijednosti od 237 tisuća kuna u 2014. godini na 148,5 milijuna kuna lani. Kako ističu iz same tvrtke, Auro Domus se temelji na stoljetnoj obiteljskoj tradiciji zlatarstva. Uz otkup zlata, sve značajni prihode ostvaruju od prodaje investicijskog zlata, a treća značajna djelatnost su mjenjačke usluge. Tvrtka u sadašnjem obliku je osnovana 2010. te zapošljava 380 ljudi, a tijekom turističke sezone i više od 500. U narednom razdoblju planirano je širenje na regiju putem franšize.

U kategoriji Uzlet prihoda dobitnik je tvrtka Sensa Oliva kojoj je prihod lani porastao za 1727 posto, odnosno s nešto manje od 600 tisuća kuna u 2014. tvrtka se popela lani na 10,9 milijuna kuna. Nagradu je preuzela vlasnica i direktorica tvrtke Oliva Vrbanek koja je tvrtku pokrenula 2008. godine. Sensa Oliva se bavi nekretninama, uslugama u zdravlju i ljepoti te distribucijom, uvozom te proizvodnjom kozmetičkih proizvoda. Trenutno ima devet zaposlenih, a ambicija im je postati lider u nekretninskom biznisu, ali isto tako i u proizvodnji te distribuciji u regiji i izvan nje specifičnih kozmetičkih proizvoda.

Tvrtka za gospodarenje otpadom Eko-Flor Plus je dobitnik u kategoriji Uzlet dobiti s rastom dobiti u prošloj godini od 2785 posto, odnosno sa 107 tisuća kuna u 2014. na 3,1 milijuna lani. Tvrtka je osnovana 2001., a osnovna djelatnost joj je skupljanje neopasnog otpada i njegova obrada. Tvrtka ima 3745 radnika. Nagradu je preuzela članica Uprave tvrtke Marijana Palijan.   

Komentirajte prvi

New Report

Close