Dobile vjetar u leđa za lakši poduzetnički start i razvoj

Autor: Sergej Novosel Vučković , 13. kolovoz 2019. u 22:00
Vesna Torbarina iz HGK/Borna Filić/PIXSELL

Na Maloj školi poduzetništva za žene HGK i EEN-a 60-ak polaznica, predavačice su iskusne vlasnice tvrtki.

Žene su sve više zainteresirane za biznis, ali trebaju im znanje i iskustvo poduzetnica koje su na tržištu, jer podrška žena za žene posebno je važna budući da nemamo toliko poduzetničkog iskustva kao muški.

Zato su nam i radionice i škole dobar vjetar u leđa na tom putu", ocjena je Ivane Radić, predsjednice Međunarodne mreže poslovnih žena, ujedno i predavačice na netom završenoj Maloj školi poduzetništva za žene, u organizaciji HGK i Europske poduzetničke mreže (EEN).

Oni su za šezdesetak žena, što onih koje nisu ušle u poduzetništvo (ali o tome razmišljaju) i onih koje jesu, u dva intenzivna modula radionica objasnile sve nužno za start i/ili unapređenje poslovnog pothvata. Saznale su kakve su birokratske procedure nužne, kako birati knjigovođu, formirati cijenu proizvoda/usluge, pronaći partnera, analizirati financijske izvještaje, otvoriti webshop, predstaviti se u javnom nastupu, promovirati se kroz PR…

Kako reče Vesna Torbarina, voditeljica Odjela za projekte, programe i fondove EU u HGK, cilj je Škole bio da žene s poduzetničkim željama direktno vide što sve trebaju za uspješan biznis.

"Iskusne vlasnice tvrtki su im pomogle da lakše prođu 'dječje bolesti', a oduševilo nas je što su se polaznice umrežile i učile jedne od drugih, počevši surađivati i koristiti međusobne poslovne usluge", ustvrdila je Torbarina, najavljujući da će najesen biti još sličnih radionica.

Komentirajte prvi

New Report

Close