Mlada poduzetnica ima ambiciozan projekt: ‘Tree Elements’ uključuje tri luksuzne montažne eko kuće na stablu

Autor: Suzana Varošanec , 18. travanj 2021. u 10:15
U kompleksu će se reciklirati svo staklo i plastika te općenito minimizirati otpad/PD

Svojim donacijama trenutačno ostvaruju bodove za smještaj i razne usluge te uz značajan popust zapravo kupuju proizvod u nastajanju, kaže ova poduzetnica i otvaranje Tree Elementsa najavljuje za prve dane kolovoza.

Znam da je svaki poduzetnički početak na svoj način malo lud, a takav u pozitivnom smislu je  i ovaj moj: uz podršku zajednice pravo čudo su napravili Facebook i Instagram, tako da sam s prvim rezultatima prezadovoljna i nadam se da ćemo prikupiti barem 50.000 dolara, od čega je 20-ak posto namijenjeno za financiranje poreza i ostalih troškova, dok je preostali novac potreban za dovršetak turističko – ekološkog projekta Tree Elements, opremanje kućica i uređenja okoliša”.

Održiv luksuz

Komentar je to oduševljene s prvim reakcijama tržišta mlade poduzetnice Ivone Ercegović na više nego uspješan  start crowdfunding kampanje u kojoj se prikuplja završna tranša za njezin ambiciozni projekt koji objedinjuje turizam i brigu za okoliš.

Kampanja je na Kickstarteru s 25.000 dolara u tek 24 sata od lansiranja,  prikupila već 70%  ciljanog iznosa.  S kućicama na stablu nedaleko Plitvica te s pratećim objektima i sadržajima, s vizionarskom idejom u kojoj je priroda u svakom pogledu prioritet ove poduzetne Dubrovkinje, s adresom nedalekom Slunja i Rastoka, mnogi su njezini prijatelji i poznanici diljem Hrvatske ali i iz Sjedinjenih Američkih Država, očito upoznati iz prve ruke. I daju podršku – svesrdno.

50

tisuća dolara iznos je koji se nadaju prikupiti Kickstarter kampanjom

Projekt je opisan kao eco friendly utočište u kojem će se nuditi “održivi luksuz s minimalnim utjecajem na okoliš”. U kompleksu će se reciklirati svo staklo i plastika te općenito minimizirati otpad, te će se uzgajati vlastita hrana i instalirati solarni paneli.

Kickstarterova kampanja traje 30 dana, a uključeni prvi ‘ulagači’ u stvari su prvi gosti budućeg kompleksa. Oko 90% zasad ih je iz Hrvatske, dok su ostali iz Amerike, gdje je Ercegović, kaže, stekla puno kontakata tijekom osam godina pružanja usluge turističkog pratitelja.

Neuobičajan koncept

Svojim donacijama trenutačno ostvaruju bodove za smještaj i razne usluge te uz značajan popust  zapravo  kupuju proizvod u nastajanju, kaže ova poduzetnica i otvaranje Tree Elementsa najavljuje za prve dane  kolovoza.

“S obzirom na jedinstvenost i snagu  ideje koja je u osnovi projekta, zainteresirani ljubitelji prirode imaju mogućnost sudjelovati u nastajanju, što je koncept koji je možda kod nas nepoznat, kaže, ali globalno gledajući on ima svoje mjesto u financiranju, marketingu pa i pr-u”, kaže.

Dodatna  vrijednost, ističe, sastoji se u uključivanju zajednice u ovaj projekt, drugim riječima postojat će  mjesto u Hrvatskoj gdje je “majka priroda zakon”, a koje je stvoreno  doprinosom zajednice.

Ercegović

Donacijama ulagači ostvaruju bodove za smještaj i zapravo kupuju proizvod u nastajanju.

Zato su, kaže, tako pristupačne cijene i za naše građane koji,  pokazuje se, podupiru  projekt čija vrijednost u ukupnoj realizaciji, od kupnje nekoliko hektara šume do izgradnje svih objekata i dovođenja kompletne infrastrukture,  svakako 10  i više puta premašuje traženi iznos u kampanji od 35.000 dolara.

No nagradni bodovi u ovoj fazi ponude imaju ograničenje. To prema našoj sugovornici znači da ako se netko uključi za pet dana, možda više neće moći po sadašnjim cijenama bukirati kućicu.

Tree Elements uključuje tri luksuzne montažne eko kuće na stablu čije krovište završava na devet metara od površine zemlje, veličine 40 kvadrata  te glavnu kuću koja je svojevrsno okupljalište.

Kompleks se prostire  na čak 2,8 hektara šume, a, kako tvrdi Ivona Ercegović, ispunjava sve sigurnosne uvjete tako da objektima neće moći ništa  ni potres ni požar ni poplava.

Komentirajte prvi

New Report

Close