Covid zahuktao biznis PlanRadara, dnevno 20 milijuna pristupa appu

Autor: Marta Duić , 16. prosinac 2020. u 22:00
Osigurali su 30 milijuna eura ‘svježeg’ financiranja za globalno širenje poslovanja/PD

U pitanju je softver koji se koristi na više od 25.000 projekata širom svijeta.

PlanRadar, tvrtka koja je razvila istoimeni softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji očekuje godišnji rast od 100 posto u 2020. godini usprkos pandemiji, poručili su jučer.

U pitanju je softver koji se koristi na više od 25.000 projekata širom svijeta, uključujući i neke od najznačajnijih u Hrvatsko poput izgradnje Pelješkog mosta te pristupnih cesta i nastavka gradnje Istarskog ipsilona.

Tijekom 2020. godine broj korisnika aplikacije PlanRadar narastao je, kažu, na više od 10.000 pa sada svaki tjedan 80.000 korisnika diljem svijeta uz nju obrađuje projekte.

“Kriza uzrokovana koronavirusom našim je klijentima jasno dala do znanja koliko je korisna i učinkovita uporaba digitalnih alata. Pristup našem rješenju povećao se s 12 milijuna dnevno početkom ožujka, na 14 milijuna sredinom travnja. Sada je dnevna stopu veću od 20 milijuna posjeta.

Uspješnim završetkom kruga financiranja s više od 30 milijuna eura u ožujku pove godine imamo dovoljno kapitala da dodatno ojačamo prisutnost na postojećim tržištima i proširimo svoje timove na novim lokacijama”, kaže Bojan Petković, direktor tvrtke PlanRadar za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju.

Dodaje kako je PlanRadar tijekom godine uz predstavništva u Zagrebu i Londonu te sjedište u Beču otvorili predstavništva u još Moskvi, Varšavi, Stockholmu, Parizu, Bolzanu, Bukureštu, Madridu i Amsterdamu što je rezultirao i povećanjem zaposlenika na 150.

Komentirajte prvi

New Report

Close