Članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća Koprivničko-križevačke županije sastali se na 27. sjednici

Autor: Poslovni.hr , 15. prosinac 2015. u 08:22
Foto: kckzz

O sivoj ekonomiji i radu na crno izvještaj je podnio Siniša Horvat, voditelj ispostave Koprivnica – Inspektorat rada pri tome naglasivši kako su prošle godine imali ukupno 200 nadzora te da je najveći problem, pored rada na crno, neisplata plaća odnosno neisporučivanje obračunskih lista.

Na 27. sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak, 14. prosinca u prostorijama Županijske uprave raspravljalo se o financijskom poslovanju poduzetnika u 2014. godini i trgovačkih društava u vlasništvu Koprivničko – križevačke županije te sivoj ekonomiji i radu na crno. 

Predsjednik Vijeća, Mirko Habijanec otvorio je sjednicu i pozdravio članove Vijeća te sve prisutne, a sjednici je prisustvovao i  zamjenik župana Ivan Pal.  Pročelnik Štimac osvrnuo se na financijske rezultate poslovanja poduzetnika u 2014. godini te trgovačkih društva u  vlasništvu Koprivničko-križevačke županije. Štimac je naglasio kako Županijska trgovačka društva po ekonomičnosti poslovanja, zauzimaju visoko treće mjesto, a prema produktivnosti rada prema ukupnom prihodu po zaposlenom 6. mjesto, dok je po dobiti nakon poreza na 8. mjestu od ukupno 21 regija.

O sivoj ekonomiji i radu na crno izvještaj je podnio Siniša Horvat, voditelj ispostave Koprivnica – Inspektorat rada pri tome naglasivši kako su prošle godine imali ukupno 200 nadzora te da je najveći problem, pored rada na crno, neisplata plaća odnosno neisporučivanje obračunskih lista. Zamjenik pročelnika Carinskog ureda Zagreb, Roman Laptoš osvrnuo se na ovlasti Carinske uprave te istaknuo kako je ove godine izvršeno 165 nadzora nad neregistriranim djelatnostima.

Načelnica Odjela za mirovinsko osiguranje i rješavanje o pravima u prvom stupnju, Đurđica Holek, govorila je o prijavama na mirovinsko osiguranje te rokovima za prijavu i istaknula kako je na obavezno mirovinsko osiguranje prijavljeno 26.310 radnika. Željka Bučan, predstojnica Porezne uprave, Područni ured sjeverna Hrvatska, pohvalila je Koprivničko-križevačku županiju te istaknula kako pored Varaždinske, Međimurske i Bjelovarsko-bilogorske županije ima najmanje nepravilnosti vezanih uz neizdavanje računa i neevidentiranog prometa.

Komentirajte prvi

New Report

Close