Istarski OPG ugovorio je distribuciju u Sjedinjenim Državama

Autor: Božica Babić , 07. lipanj 2016. u 09:30
Sandi Chiavalon nastavlja uspješno trasirati izvozne kanale za svoj maslinarski asortiman/D. M./PIXSELL

Mike Druskovich nada se da će ubrzo u SAD-u prodavati i proizvode drugih proizvođača s istočne obale Jadrana.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u vlasništvu istarskog uljara Sandija Chiavalona nastavlja uspješno trasirati izvozne kanale za svoj maslinarski asortiman. Chiavalon je upravo potpisao ugovor za izvoz vrhunskih maslinovih ulja preko Atlantika, na zahtjevno tržište SAD-a.

Prva je pošiljka, kaže, već stigla. Osim u SAD, izvozi u Tajvan, Japan, sve članice EU i regiju. Cilj mu je biti u restoranima visoke kategorije. Sad proizvodi 10 tona godišnje, no kako raspolaže s 23 ha vlastitih i 10 u kooperaciji, a sva stabla nisu još u punom rodu, za dvije-tri godine očekuje duple kapacitete. Mike Druskovich, vlasnik tvrtke Drusk Trading Company, koja će zasad plasirati Chiavalonovo Ex Albis ekstra djevičansko maslinovo ulje na području cijelih Sjedinjenih Država, nada se da će u dogledno vrijeme potrošačima s druge strane 'velike bare' prodavati i ulja nekih drugih proizvođača lociranih diljem istočne obale Jadrana.

 

10tona

maslinova ulja proizvodi godišnje Chiavalon

Za hrvatsko maslinovo ulje nastupila su uzbudljiva vremena, uvjeren je Druskovich. Povod za takvo razmišljanje, kaže, dao mu je ugledni svjetski vodič za maslinova ulja Flos Olei Guide koji je u ožujku ove godine Istru proglasio najboljom svjetskom maslinarskom regijom. U tom jedinom svjetskom vodiču za ekstra djevičanska maslinova ulja uvršteno je 50 istarskih maslinara i uljara pa se Istra po kvaliteti i zastupljenosti po prvi puta vinula na vrh ljestvice najkvalitetnijih maslinarskih regija svijeta.

Druskovich velika očekivanja ima i s obzirom na to da su krčko maslinovo ulje i istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje na korak od dobivanja zaštićene oznake izvornosti Europske unije."Zbog tvrtki kao što je Chiavalon ponosim se svojim hrvatskih podrijetlom. Maslinovo ulje iz Hrvatske postat će veliki hit u SAD-u, gdje je potražnja za maslinovim uljem vrlo velika. Kako mu popularnost stalno raste, očekujemo da će rasti i potražnja, pa smo budućim kupcima otvorili mogućnost da ulje s OPG-a Chiavalion prodajemo i putem interneta," iznosi Druskovich.

Komentirajte prvi

New Report

Close