Čemu zapravo služi osiguranje?

Autor: Poslovni.hr , 06. travanj 2017. u 12:59
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Uključite se u kreativni kviz od 5. travnja u podne kad biramo 10 kreativnih odgovora na pitanje ”Čemu služi osiguranje?”. Sudjelujte u kvizu ispunjavanjem obrasca na kraju teksta. Imate priliku osvojiti društvenu igru „Manje rizika – više zabave“.

Hrvatski ured za osiguranje (HUO) zajedno s predstavnicima društava za osiguranje, uz pokroviteljstvo Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja predstavio je edukativnu društvenu igru „Manje rizika – više zabave“ s ciljem podizanja razine financijskog obrazovanja mladih.

Društvena igra „Manje rizika – više zabave“ namijenjena mladima distribuirala se svim osnovnim i srednjim školama uoči Svjetskog i Europskog tjedna novca (27. ožujka do 2. travnja), temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja i pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje.

Za mlade je važno podizanje svijesti o rizicima koji nas okružuju: važnost osiguranja života i imovine te podizanje svijesti o nužnosti dobrovoljne mirovinske štednje. Ovom igrom želi se kroz zabavu probuditi svijest o riziku te upoznati mlade s mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje u rješavanju životnih problema u različitim fazama života.

Ovo je nastavak dugogodišnjeg rada na financijskom opismenjavanju mladih na području osiguranja, koje HUO i društva za osiguranje organiziraju poput predavanja i radionica, natječaja za najbolji video uradak ili završni diplomski rad iz područja osiguranja, edukativnih nagradnih igri i brojnih drugih aktivnosti, a sve pod sloganom Znanje je najbolje osiguranje.

„Pozivamo sve učenike, potražite školski primjerak društvene igre, jer omogućuje upravo vama mladima da unaprijedite svoja znanja o financijskim pojmovima, naučite što znači biti svjestan financijskih mogućnosti i rizika kako bi planirali sigurniju budućnost jer znanje je najbolje osiguranje“, izjavio je Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje.

Cilj igre „Manje rizika – više zabave“ je proći kroz pojedinačne faze života i sa što manje pretrpljenih šteta od rizika doći do cilja: ostarjeti zdravo i sretno. Namijenjena je za mlade od 12 godina nadalje, te za osobe koje raspolažu znanjem o osiguranju. Igra se kroz igru uloga: dijete, tinejdžer, mlađa odrasla osoba, roditelji, djedovi i bake te stručnjak/stručnjakinja koji provjerava točnost odgovora. Igrači povlače karticu uloge, analiziraju činjenično stanje i prezentiraju prijedlog rješenja koji se boduje od 0 do 3. Bodovi se zbrajaju, za svaki dobiveni bod, igrač se pomiče za jedno polje dalje. „Manje rizika – više zabave“ može se opisati kao kombinacija najboljih društvenih igara uz igru uloga rizičnih situacija na zabavan način.

Prvu partiju odigrali su Damir Kedžo i studenti ekonomskih grupa predmeta koji će u organizaciji HUO-a promovirati igru u školama u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Kreativni kviz traje do 10. travnja u podne kada objavljujemo dobitnike. Biramo 10 kreativnih odgovora na pitanje ''Čemu služi osiguranje?''.

10 kreativaca dobit će poštom društvenu igru „Manje rizika – više zabave“!

Sretno!

Fill out my online form.

var z13op0hy0arypc6;(function(d, t) {
var s = d.createElement(t), options = {
‘userName’:’24sata’,
‘formHash’:’z13op0hy0arypc6′,
‘autoResize’:true,
‘height’:’560′,
‘async’:true,
‘host’:’wufoo.com’,
‘header’:’show’,
‘ssl’:true};
s.src = (‘https:’ == d.location.protocol ? ‘https://’ : ‘http://’) +
‘www.wufoo.com/scripts/embed/form.js’;
s.onload = s.onreadystatechange = function() {
var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != ‘complete’) if (rs != ‘loaded’)
return;
try { z13op0hy0arypc6 = new WufooForm();z13op0hy0arypc6.initialize
(options);z13op0hy0arypc6.display(); } catch (e) {}};
var scr = d.getElementsByTagName(t)[0], par = scr.parentNode;
par.insertBefore(s, scr);
})(document, ‘script’);

Komentirajte prvi

New Report

Close