Danijel Sinković, vlasnik OPG-a Sinković iz Bedekovčine u Zagorju uzgaja buče golice na 26 hektara, prerađuje ih, a uskoro će biti gotov i pogon za toplo prešano ulje čime će zaokružiti proces proizvodnje.
Kad sve prerade Sinković očekuje oko 3000 litara bučinog ulja u ovoj godini. Objašnjava kako postoje dva načina prerađivanja koštica u bučino ulje, hladni proces prerade odnosno cijeđenja ulja koje je kvalitetan i skup postupak te topli proces uz prženje koji je svima poznat i vrlo zahtjevan.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu