Broj zaposlenih u HAMAG-u nabujat će sa 159 na 394

Autor: Poslovni.hr , 15. rujan 2017. u 14:20
Vjeran Vrbanec, Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Zbog pojačanog opsega posla upravljanja i kontrole korištenja EU fondova.

Banski dvori dali su zeleno svjetlo Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) da ubuduće broj zaposlenih podigne sa sadašnjih 159 na čak 394.

Na jučerašnjoj sjednici Vlade HAMAG -BICRO dobio je suglasnost za izmjene statuta koje mu otvaraju vrata za novi val zapošljavanja, a temelj za odluku vladajućih bila je, pojašnjavaju, ažurirana analiza radne opterećenosti te revizijsko izvješće za 2017. godinu. Iz njih se, stoji u odluci Vlade, ističe kontinuirana potreba za jačanjem kapaciteta tijela u sustavima upravljanja i kontrole korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI).

U konkretnim brojkama to znači da će HAMAG u ovoj godini na tim poslovima moći zaposliti još 99 službenika. Broj organizacijskih jedinica raste s 23 na 43. “Do povećanja prije svega dolazi u dijelu Agencije kojem su delegirane funkcije Posredničkog tijela razine 2. u skladu s Uredbom o tijelima u sustavima upravljanja i kontrole korištenja Europskog socijalnog fonda, Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda. Uvezi s ciljem Ulaganje za rast i radna mjesta s broj raste s 13 na 26, što je izravna posljedica prognoza provedbe te zahtjeva za poštivanjem načela primjenjivih na ESI fondove”, stoji u Vladinoj odluci.

Kada je riječ o dijelu Agencije koji provodi financijske instrumente porast je s postojećih 10 na 17, a razlog je, pojašnjavaju u Vladi, veliki interes poduzetnika za tim instrumentima.      

Komentari (2)
Pogledajte sve

pogledajte arhivu zatvorenih natječaja na njihovom webu od 2016.do danas,koliko je bilo objava svaka 2-3mj. natječaj nekad više radnih mj. nekad manje, a barem dio radnih mjesta “poništen” natječaj iako sam uvjerenja da danas neki ljudi s poništenih radnih mjesta ipak rade tamo, googlajte imena i prezimena zaposlenih s natječaja i sve će vam biti jasno…googlajte upravu g.Vrbanec HDZ voli uposliti svoje s područja VŽ i Čakovca…

Nitko s foruma još nije dobio posao? mislim da tu nema takvih

vezano za rezultate natječaja….frend koji je isto bio na natječaju uspio je dobiti listu rezultata…90% HDZ-ovaca s područja Varaždina i Čakovca.

New Report

Close